Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Επιφυλάξεις από το Δήμαρχο Σητείας για τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας

Επιφυλάξεις από το Δήμαρχο Σητείας για τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης μετά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Υγείας.
«Στη διάρκεια της συνάντησης, είπε ο κ. Πατεράκης, αναδείχθηκε από όλους τους αιρετούς η ιδιαιτερότητα του νομού Λασιθίου με τα τέσσερα νοσοκομεία και το Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο. Το καλό είναι ότι αυτήν την ιδιαιτερότητα την αποδέχονται πλέον όλοι. Όπως ανέφεραν ο Υπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες -σας μεταφέρω τα λόγια τους- δεν έχουν καμία πρόθεση να προβούν στο κλείσιμο κανενός νοσοκομείου, κάτι που είχαν επαναλάβει και οι προηγούμενοι υπουργοί. Άρα με βάση αυτή τη λογική προχωράνε.
Βέβαια σε ερώτηση και τοποθέτηση δική μου σημείωσα ότι ναι μεν δεν κλείνουν τα νοσοκομεία, αλλά, αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Θα πρέπει επομένως, όπως τόνισα, η ιδιαιτερότητα που όλοι αναγνωρίζουν και δη η ιδιαιτερότητα του νοσοκομείου της Σητείας λόγω των γνωστών θεμάτων, δηλαδή απόσταση, μεγάλο μέγεθος του Δήμου, εξυπηρέτηση Κάσου- Καρπάθου κλπ. θα πρέπει να αποτυπωθεί στους προγραμματιζόμενους διορισμούς το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως ειπώθηκε από τους εκπροσώπους του υπουργείου, την επόμενη περίοδο θα διοριστούν 2500 περίπου νοσηλευτές και 1.200 νέοι ιατροί, πέραν των διορισμών που έχουν ήδη προγραμματιστεί. Πρέπει να δούμε αυτήν την αποτύπωση της ιδιαιτερότητας στην πράξη για να πειστούμε κι εμείς πράγματι ότι αυτό που λένε, ότι δηλαδή βλέπουν με ένα ιδιαίτερο μάτι το Νομό Λασιθίου, ισχύει. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε την υλοποίηση των υποσχέσεων».
Για τη σημερινή κατάσταση και το φλέγον ζήτημα της κάλυψης καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Σητείας, επαναβεβαιώθηκε το γεγονός -υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της σύσκεψης- της διαδικασίας για την προκήρυξη καρδιολόγου κατ' εξαίρεση για το Νοσοκομείο Σητείας. Όπως ανέφερε όμως ο κ. Πατεράκης, «η γραφειοκρατία που σημειώνεται είναι τεράστια δεδομένου ότι το θέμα βρίσκεται ακόμα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι αναμένεται εντός της εβδομάδας να προχωρήσει στο γενικό λογιστήριο για να δοθεί η πίστωση, να επιστρέψει και πάλι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μετά στο υπουργείο Υγείας για να γίνει η προκήρυξη! Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα κι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Το Υπουργείο Υγείας είναι ίσως το πιο δυσκίνητο υπουργείο όσον αφορά τη λήψη τέτοιων αποφάσεων».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας