Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη ποσότητα σταφυλιών θα παραλάβει η Ένωση Σητείας

Μεγάλη ποσότητα σταφυλιών θα παραλάβει η Ένωση Σητείας
Συνεχίζεται η παραλαβή σταφυλιών από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας στο πλαίσιο της περιόδου του τρυγητού και εν όψει της νέας οινολογικής σαιζόν. Η διαδικασία ως τώρα εξελίσσεται ομαλά, όπως ανέφερε ο οινολόγος της Ένωσης κ. Μανόλης Τσιμιτάκης.

«Ξεκινάει μία νέα προσπάθεια από πλευράς Ένωσης, έχοντας ως βάση τη στήριξη των παραγωγών της περιοχής και την εύρυθμη λειτουργία της. Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε συνάντηση, πριν ξεκινήσει ο τρύγος, μεταξύ εκπροσώπων της Ένωσης και παραγωγών από όλη την επαρχία Σητείας, έγινε ενημέρωση για το πλάνο και τον σχεδιασμό από πλευράς Ένωσης σε ό,τι αφορά την οινοποίηση, αλλά κι άλλα θέματα, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με αποτέλεσμα να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση.
Ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια με σκοπό να κτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς. Ήρθαμε σε επαφή πριν ξεκινήσει η οινοποίηση με παραγωγούς από διάφορες αμπελουργικές περιοχές του Δήμου μας, από τα χωριά του βορινού άξονα, από την περιοχή των Αρμένων, Χανδρά κλπ. Τέθηκαν αρκετά θέματα, ακούσαμε τις απόψεις των παραγωγών, τους ενημερώσαμε για το δικό μας σχεδιασμό και εστιάσαμε στο θέμα της ποιότητας του προϊόντος, κάτι για το οποίο όλοι συμφώνησαν προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η ως τώρα προσκόμιση σταφυλιών στην Ένωση κρίνεται ικανοποιητική ως προς τις ποσότητες, ενώ αρκετά καλή είναι η ποιότητα των σταφυλιών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας