Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόταση για κατεπείγουσα συζήτηση για το Νοσοκομείο Σητείας

Πρόταση για κατεπείγουσα συζήτηση για το Νοσοκομείο Σητείας
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Καραμανωλάκης ζήτησε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σητείας αλλά κατόπιν ψηφοφορίας του σώματος το θέμα δε συζητήθηκε.

Στην επιστολή του ο κ. Καραμανωλάκης παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Σητείας, εστιάζοντας στα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δηλαδή την έλλειψη καρδιολόγου από το 2012 -τονίζοντας ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού -έχουν συνταξιοδοτηθεί 29 και δεν έχει προσληφθεί κανένας, την πλήρη εγκατάλειψη στο έλεος του χρόνου των πανάκριβων μηχανημάτων- όπως του αξονικού τομογράφου, που ενώ απαιτείται να υποβάλλονται σε ετήσιο service, δεν έχει γίνει κανένα τα τελευταία 10 χρόνια. Επίσης το πολύ σοβαρό πρόβλημα της διάλυσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφού υπάρχει αίτηση παραίτησης και του τελευταίου υπαλλήλου, «που σημαίνει ότι δεν υπάρχει προσωπικό να κάνει τα απαραίτητα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και άρα πάλι θα θρηνήσουμε θύματα, αφού δε θα μπορούν να γίνουν έκτακτα χειρουργεία, δε θα λειτουργούν οι διάφορες βιοιατρικές συσκευές, οι ανελκυστήρες κλπ. Επειδή θεωρούμε ότι το Νοσοκομείο Σητείας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούμε να συζητηθεί το θέμα αυτό διότι οποιαδήποτε ολιγωρία μας καθιστά συνυπεύθυνους», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Καραμανωλάκης, αλλά και ακολούθως στην τοποθέτησή του.
Κατέθεσε τρεις προτάσεις: τη σύσταση Επιτροπής Υγείας, για να ελέγξει την κατάσταση του Νοσοκομείου, να ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα και να προβεί ο Δήμος σε μηνύσεις κατά των υπευθύνων (κ. Μακρονικολάκη, Γρηγοράκη κι άλλων) για εγκατάλειψη Νοσοκομείου, άρα ασθενών και κατά συνέπεια για παράβαση καθήκοντος και να προκαλέσει άμεσα ο Δήμος ανοικτό συνέδριο για ενημέρωση των πολιτών με την παρουσία των βουλευτών Λασιθίου των παραγωγικών φορέων, της εκκλησίας κλπ.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας