Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

813.000 € σε χωριά της Σητείας

813.000 € σε χωριά της Σητείας
Θετικά νέα για τους κατοίκους των περιοχών Παλαικάστρου, Χανδρά, Κρυών, Μαρωνιάς και Αχλαδίων, οι οποίοι αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να δουν στους τραπεζικούς τους
λογαριασμούς ένα σεβαστό ποσό ή το ποσό αυτό να αφαιρείται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
O Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης μας εξηγεί: «Ως γνωστόν, σε περιοχές που λειτουργούν ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) όπως στο Δήμο Σητείας, σύμφωνα με την νομοθεσία, επιβάλλεται η απόδοση του 1,7% των ακαθάριστων εσόδων από τα αιολικά πάρκα, στο Δήμο. Επίσης προβλέπεται το 1% των ακαθάριστων εσόδων να αποδίδεται στα τιμολόγια των οικιακών καταναλωτών, των κατοίκων δηλαδή των Τοπικών Κοινοτήτων όπου υπάρχουν ΑΠΕ».
Αυτό σημαίνει ότι στις πέντε προαναφερθείσες Τοπικές Κοινότητες στις οποίες υπάρχουν ΑΠΕ (αιολικά πάρκα), θα αποδοθούν στους καταναλωτές 813.000 ευρώ για το διάστημα από 1/1/11 έως 31/12 /13 και ακολουθεί το τρέχον έτος.
Αυτά τα χρήματα θα αποδοθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είτε ως ρευστό είτε ως μείωση των τιμολογίων στους οικιακούς καταναλωτές των περιοχών αυτών.
Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι είμαστε ένας Δήμος που έχει πολλές ανεμογεννήτριες, άρα ένα τέτοιο τεράστιο ποσό που θα αποδοθεί έχει σημαντική αξία για τους καταναλωτές, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που υπάρχουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.
Θεωρώ ότι είναι και επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, η μοναδική εν Ελλάδι που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα και κατάφερα μετά από επίπονες προσπάθειες να έχει κι ένα θετικό αποτέλεσμα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας