Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Έφυγαν 30 δάσκαλοι με αποσπάσεις και ήλθαν 5 στο Ν. Λασιθίου

Έφυγαν 30 δάσκαλοι με αποσπάσεις και ήλθαν 5 στο Ν. Λασιθίου
Για τις μεγάλες ελλείψεις δασκάλων, νηπιαγωγών κλπ. εκπαιδευτικού προσωπικού στις δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό,
μίλησε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου Εμμ. Μπαρμπεράκης.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πολλά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κενά, που όπως εξήγησε ο κ. Μπαρμπεράκης, δημιουργήθηκαν λόγω των αποσπάσεων που επετράπησαν φέτος να γίνουν απρόσκοπτα, από νομό σε νομό.
Η εικόνα είναι αρκετά πιο δύσκολη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν στο Νομό Λασιθίου δεν υπήρχε σχεδόν κανένα κενό!
Ενδεικτικό της κατάστασης που προκάλεσαν φέτος οι αποσπάσεις προσωπικού από νομό σε νομό, είναι ότι από το Νομό Λασιθίου έφυγαν 30 δάσκαλοι και ήλθαν μόνο 5... Έφυγαν 20 νηπιαγωγοί και ήλθαν 3... Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στους άλλους νομούς της Κρήτης, γιατί έφυγαν πολλοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προς την υπόλοιπη χώρα. Και αυτό, ο κ. Μπαρμπεράκης το απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στο ότι το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν επιλέγεται στο βαθμό που επιλέγονται άλλες σχολές από τους Κρητικούς ώστε αποφοιτώντας να μένουν και να υπηρετούν στο νησί.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας