Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Γεμάτα και το 2015 τα ξενοδοχεία της Κρήτης

Υπογεγραμμένα από τώρα το 95% των συμβολαίων από τους τουρ οπερέιτορς



Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Το 95% των συμβολαίων για διακοπές στην Κρήτη το 2015 έχει ήδη υπογραφεί από τους τουρ οπερέιτορς και σύμφωνα με τους τουριστικούς επιχειρηματίες όλα δείχνουν ότι και του χρόνου θα έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά τουλάχιστον σε επίπεδο αφίξεων. “Ωστόσο, αυτό που πρέπει να μετράμε δεν είναι οι αφίξεις αλλά οι διανυκτερεύσεις και τα έσοδα” είπε στην “Π” ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Παπακαλιάτης ο οποίος σημείωσε: “Το 95% των συμβολαίων για την Κρήτη έχει ήδη υπογραφεί και όλα δείχνουν ότι αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, θα πάμε και το 2015 καλά στις ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως την γερμανική, την αγγλική, την ολλανδική, την γαλλική κ.ά., δηλαδή στους παραδοσιακούς μας πελάτες”.

Καλή χρονιά και το 2015

Ανάλογες επισημάνσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Μανόλης Μανούσος ο οποίος ανέφερε: “Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι και του χρόνου θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά. Εξίσου καλή όπως αυτή που διανύουμε”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι τις 10-12 Οκτωβρίου οι πληρότητες των ξενοδοχείων θα είναι υψηλές.

Στροφή στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, είπε στην “Π”: “Για το 2015 υπάρχει ερωτηματικό για την ρωσική αγορά όσον αφορά τους αριθμούς.

Θα παίξει και πάλι σημαντικό ρόλο για την κίνηση στην Κρήτη αλλά δεν γνωρίζουμε σε ποιο επίπεδο θα διαμορφωθεί η κίνηση. Επίσης βλέπουμε τουριστικούς επιχειρηματίες που είχαν δώσει το μεγαλύτερο βάρος στη ρωσική αγορά να επιστρέφουν στις παραδοσιακές ευρωπαϊκές αγορές.

Το 2015 περιμένουμε πολύ καλά ποσοστά από Γερμανία και Αγγλία και πολλούς άλλους προορισμούς”.

Σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη, του χρόνου οι ξενοδόχου θα δώσουν λίγο αυξημένες τιμές στα πρακτορεία και συγκεκριμένα της τάξης του 3-5%.

Οι Γερμανοί κλείνουν από τώρα τις διακοπές για του χρόνου

Εντονο ενδιαφέρον για τις διακοπές του 2015 καταγράφεται στη γερμανική αγορά, με τα έσοδα από τις πωλήσεις τον περασμένο Αύγουστο για το καλοκαίρι του 2015 να είναι αυξημένα κατά 7,8% έναντι 5,4% την ίδια περίοδο πέρυσι. Η αύξηση αυτή ενδέχεται να σημαίνει ότι η στρατηγική των τουρ οπερέιτορ να προσφέρουν προς κράτηση μέρος του προγράμματός τους ακόμη και πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά οι μπροσούρες τους, αποδίδει.

Αυτά είναι τα στοιχεία που δίνει η πρόσφατη μηνιαία έρευνα της GfK ανάμεσα σε 1.500 τουριστικούς πράκτορες.

Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης αναζωπύρωση των κρατήσεων τον Αύγουστο, καθώς οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής οδήγησαν σε αύξηση της τάξεως του 7,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Οι αυξημένες κρατήσεις του Αυγούστου ώθησαν τη συσσωρευτική ανάπτυξη του καλοκαιριού που μόλις πέρασε, στο 1,7% από 0,3% που διαμορφωνόταν μέχρι τα τέλη του Ιουλίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής για αναχωρήσεις τον Αύγουστο, αντιπροσωπεύουν το 15,9% των πωλήσεων του περασμένου μήνα ενώ ο Σεπτέμβριος σημείωσε ισχυρές αποδόσεις αντιπροσωπεύοντας το 23,5% του συνόλου των κρατήσεων.

Οι Γερμανοί, τον περασμένο μήνα, προχώρησαν σε επίσης πρώιμες κρατήσεις και για την προσεχή χειμερινή σεζόν 2014/15, με τις κρατήσεις αυτές να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 4,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η ζήτηση καθοδηγείται από τις κρατήσεις για κρουαζιέρα, όμως, οι πωλήσεις πακέτων από τουρ οπερέιτορ βρίσκονται κάτω από τα περυσινά επίπεδα.

Επιπλέον, η μηνιαία έρευνα που διενεργεί η εταιρεία υπηρεσιών IT, TATS, ανάμεσα σε δείγμα 2.400 γερμανικών τουριστικών πρακτορείων, έδειξε για τον περασμένο μήνα, αύξηση 13,2% στις πωλήσεις πρώιμων κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2015 ενώ οι αντίστοιχες για αεροπορικά εισιτήρια σημείωσαν απώλειες της τάξεως του 6%.

Ως αποτέλεσμα, η διάθεση των τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας αναφορικά με τις προοπτικές των πωλήσεων για τους αμέσως επόμενους μήνες, έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεση για τον «δείκτη κλίματος πωλήσεων» που διενεργούν οι σύμβουλοι Dr Fried + Partner για λογαριασμό του fvw.

Πηγή : Πατρις

Συνολικες προβολες σελιδας