Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Χαμεζίου

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Χαμεζίου
Παρουσίαση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Χαμεζίου θα γίνει την Τρίτη 19 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. Την οργανώνουν ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Σητείας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση που υπογράφουν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θεόδωρος Πετρουλάκης, ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας έχουν δρομολογήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των λυμάτων των περιοχών ευθύνης του Δήμου, το οποίο περιλαμβάνει:
• Συντήρηση, λειτουργία και αναβάθμιση των συστημάτων που παρέλαβε (Βιολογικοί Σητείας, Παλαικάστρου, Ζάκρου και Αρμένων-Ζήρου- Χανδρά, Συκιάς, Έξω Μουλιανών).
• Προετοιμασία για μελέτες, αδειοδοτήσεις και πλήρη «ωρίμανση» των ΕΕΛ των οικισμών Μέσα Μουλιανών, Μόχλου, Πεύκων, Χρυσοπηγής, Λαγκάδας- Χοχλακιές, Παλαικάστρου και ευρύτερης περιοχής και παραλίας Κουρεμένου, Σφάκα, Τουρλωτή και Αχλάδια.
• Μελέτες για την αδειοδότηση-ωρίμανση και ένταξη του έργου τριτοβάθμιας επεξεργασίας και αξιοποίησης για άρδευση βιολογικών καλλιεργειών με το νερό του Βιολογικού Σητείας.
• Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2007-2013, δημοπρατήθηκαν και κατασκευάσθηκαν οι Βιολογικοί Χαμεζίου, Μαρωνιάς και ανακατασκευάζονται οι Ε.Ε.Λ. Ζάκρου και Αρμένων- Ζήρου- Χανδρά.
• Με ίδιους πόρους του Δήμου ανακατασκευάσθηκε και λειτουργεί πολύ καλά ο Βιολογικός Παλαικάστρου με αύξηση της δυναμικότητας σε 3500 κατ.
• Προγραμματίζονται νέες Ε.Ε.Λ. στους οικισμούς Αγια Φωτιά, Παρασπόρι, Πεύκους και Χρυσοπηγή.

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας