Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Διευκρινίσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας

Διευκρινίσεις του Συλλόγου Εργαζομένων  του Νοσοκομείου Σητείας
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας με αφορμή το ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου θέλει να τονίσει τα ακόλουθα:
Η συνέντευξη αφορούσε τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Σητείας και τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω αυτών των ελλείψεων.
Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούσε να ρίξει ευθύνες απλά ήθελε να θίξει τα προβλήματα. Το λιγοστό υπάρχoν προσωπικό υπερβαίνει εαυτό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του γιατί αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε η πρόεδρος στη συνέντευξη της και το οποίο δεν ακούστηκε, έχουν αποχωρήσει από το διοικητικό προσωπικό 29 άτομα τα όποια δεν έχουν αντικατασταθεί.
Με βάση το νόμο της συνδιοίκησης η διενέργεια των διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών (είδη σίτισης, είδη καθαρισμού κ.λ.π.) γίνονται από το κεντρικό νοσοκομείο του νομού. Άρα οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργηθούν έχουν να κάνουν με την κεντρική διοίκηση. Οι έκτακτες ανάγκες που τυχόν προκύψουν μπορούν να αντιμετωπιστούν με εντολή διοικητή είτε είναι καθημερινή είτε είναι αργία, άρα σε καμία περίπτωση δεν είναι ευθύνη του προσωπικού.
Όσον αφορά την επίμαχο αναφορά περί δωρεάς τροφίμων αφορούσε αναλώσιμα υλικά σε παρελθόντα χρόνο όπου ατυχώς και εκ παραδρομής - στα πλαίσια μιας ολιγόλεπτης συνέντευξης με τόσο μεγάλο περιεχόμενο- δεν μπορούν να αποφευχθούν φραστικές αστοχίες. Παρ' όλα αυτά, ως Σύλλογος σε ενδεχόμενη ανάγκη ήμασταν έτοιμοι να παρέμβουμε ερχόμενοι σε επαφή με τους επίσημους προμηθευτές του νοσοκομείου, πράγμα που δεν χρειάστηκε τελικά, διότι μετά κόπων και βασάνων το θέμα διευθετήθηκε από κοινού από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση.
Το να προσπαθήσει αυτή τη στιγμή κάποιος να ρίξει ευθύνες στο προσωπικό που έχει απομείνει και που με υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνει ότι μπορεί για να ανταπεξέλθει σε φόρτο εργασίας που αντιστοιχεί το λιγότερο σε τριπλάσιο αριθμό ατόμων είναι αν μη τι άλλο άδικο. Τα τεράστια άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, όπως η έλλειψη καρδιολόγου, που δε νοείται νοσοκομείο εν έτει 2014 να λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο, η ανύπαρκτη τεχνική υπηρεσία που με ένα άτομο προσπαθεί να κρατήσει ένα ολόκληρο νοσοκομείο σε λειτουργία και που ανέφερε η πρόεδρος στη συνέντευξη της δεν συμπεριλήφθησαν στο ρεπορτάζ.
Τα να ακουστεί από μια ολόκληρη συνέντευξη που θίγει προβλήματα όπως αυτό του καρδιολόγου, μόνο η έλλειψη σκόνης πλυντηρίου, έχει να κάνει με την τηλεθέαση και δεν βοηθάει στο να βρεθεί κάποια λύση. Η συνέντευξη ήθελε να θίξει προβλήματα υπαρκτά που δημιουργούνται λόγω έλλειψης προσωπικού και ένας από τους στόχους του Συλλόγου μας θα είναι αυτά τα προβλήματα να ακουστούν και να βρουν λύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για τον σκοπό αυτό ζητάμε τη συνεργασία όλων.
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας