Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Επιτακτική η στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Λασιθίου

Επιτακτική η στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Λασιθίου
 Το ζήτημα της υποστελέχωσης και ουσιαστικά της υπολειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας έθεσε χθες ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Λασιθίου Εμμ. Πεπόνης ενώπιον και του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Επιθεώρησης Εργασίας Λασιθίου κ. Βαγγέλη Καραγιάννη.


Ο κ. Καραγιάννης προσήλθε χθες, πρώτη ημέρα στην Επιθεώρηση Εργασίας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο. Σημειώνεται ότι είναι παράλληλα ο Προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας Νομού Ηρακλείου.
Με την ευκαιρία ο κ. Πεπόνης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ:
«Το δυσάρεστο περιστατικό με τους εργαζόμενους σε ξενοδοχείο της Ελούντας συνέπεσε δυστυχώς με την πρώτη ημέρα παρουσίας του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Επιθεώρησης Εργασίας στον Άγιο Νικόλαο κ. Βαγγέλη Καραγιάννη, ο οποίος, όμως -πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στην αντίστοιχη Υπηρεσία του Ηρακλείου- δεν μπορεί να είναι παρών στο Λασίθι, καθημερινά. Βέβαια, το ζήτημα αυτό δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από τους προϊσταμένους του και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.
Είναι ένα πρόβλημα που εμείς ως Εργατικό Κέντρο Λασιθίου το είχαμε θέσει και σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να δεχθούμε την τοποθέτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Λασιθίου αναπληρωτή προϊσταμένου "δι' αλληλογραφίας" -χωρίς η αντίρρησή μας να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά με την αρμοδιότητα. Είμαστε διατεθειμένοι, εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, να κλείσομε την Επιθεώρηση Εργασίας. Γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα με την ύπαρξη ενός επιθεωρητή σε ολόκληρο το Νομό Λασιθίου συνιστά κοροϊδία, αφού λόγω της γραφειοκρατίας δε μπορεί να βγει καθόλου σχεδόν από το γραφείο του.
Τις τραγελαφικές διαστάσεις που λαμβάνει πλέον η δυστοκία και δυσκινησία λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο, που έχει σταλεί εδώ και πάνω από ένα μήνα από το υπουργείο για την κάλυψη των μετακινήσεων για διενέργεια επιθεωρήσεων, δε μπορεί να κινηθεί γιατί έχει κολλήσει σε διαδικαστικά θέματα (ασφαλιστήριο κλπ.)».
Ο κ. Πεπόνης τόνισε ότι «η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είναι κάθετα αντίθετη με τη λύση της τοποθέτησης αναπληρωτή προϊσταμένου από το Ηράκλειο και θα την δεχθεί ως πολύ προσωρινή λύση, για να μην παραμένουν αδιεκπεραίωτες οι υποθέσεις που προκύπτουν καθημερινά. Αν δε διευθετηθεί σύντομα με οριστική λύση το θέμα, θα θέσουμε προ των ευθυνών τους και τον Υφυπουργό Εργασίας και βουλευτή Λασιθίου και τον άλλον βουλευτή του νομού. Εμείς κρατούμε τη δέσμευση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ ότι από το Σεπτέμβριο και μετά θα δοθεί μόνιμη λύση».
Ο κ. Πεπόνης επικρότησε το ότι η Περιφερειακή Επιθεώρηση Εργασίας κατήρτισε πρόγραμμα ώστε κλιμάκιο επιθεωρητών εργασίας να μεταβαίνουν από το Ηράκλειο και μαζί με τον μοναδικό επιθεωρητή που διαθέτει το Λασίθι να διενεργούν ελέγχους. Επεσήμανε όμως ότι «δε μπορεί να ισχυριστεί κανείς πολιτικός παράγων ότι λειτουργεί στο Λασίθι Επιθεώρηση Εργασίας με αρμοδιότητα από τη Ζάκρο ως το Σίσι, διαθέτουσα έναν επιθεωρητή μόνο. Και με τις υφιστάμενες συνθήκες είναι αδύνατον να ελεγχθεί και διαπιστωθεί η όποια καταγγελία εργαζομένων γίνεται, εάν η Επιθεώρηση δεν στελεχωθεί κατάλληλα».
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας