Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ανάπλαση της πλατείας και των δρόμων του Σταυροχωρίου

Ανάπλαση της πλατείας και των δρόμων του Σταυροχωρίου
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Σταυροχώρι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας προέβη σε επί τόπου αυτοψία των εκτελούμενων έργων. Τον κ. Σήφη Αναστασάκη συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπάμπης Κανάκης και Γιώργος Λιανάκης.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης- ΟΠΑΑΧ μετά από πρόταση του Δήμου. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε περίπου 360.000 ευρώ. Με αυτό «θα βελτιωθεί η αισθητική, η εικόνα του χωριού, αλλά και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και οι υποδομές που θα δημιουργηθούν θα αναβαθμίσουν τον οικισμό», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού στη λογική επαναφοράς της στην παραδοσιακή της μορφή με απομάκρυνση άσχετων αισθητικά επεμβάσεων του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος.
Το υφιστάμενο σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας θα απομειωθεί από πρόσφατες προσθήκες και θα επανέλθει στην αρχική του μορφή. Το δάπεδο της πλατείας θα πλακοστρωθεί από πλάκες τοπικής πέτρας και σε κάποια σημεία από κυβολίθους.
Επίσης, θα αναπλασθεί ο δημοτικός χώρος, που βρίσκεται ανατολικά από το ναό της Αγ. Τριάδας. Σήμερα ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος και απλά ένα τμήμα του λειτουργεί σαν «παιδική χαρά».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας