Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σήμερα οι απαντήσεις για τη μονάδα Βιοαρερίου στη Σητεία


Όλη η αλήθεια για την επένδυση στη Σητεία
Για όλα τα καυτά θέματα που σχετίζονται με το Βιοαέριο πρόκειται να δώσουν απαντήσεις σήμερα απαντήσεις στη Σητεία οι εταιρίες ΑΝΙΟΝ Ενεργειακή Ε.Ε. και Βιομεθάνιο Ενεργειακή Ε.Ε. στο ξενοδοχείο Sitia Beach, στις 5.00 το απόγευμα.

Θέμα της ημερίδας είναι η Οικολογική απάντηση στα περιβαλλοντικά προβλήματα της Σητείας, τα οποία και θα μπορέσουν να επιλυθούν μέσα από μονάδες Βιοαερίου.
Υπενθυμίζεται ότι η τοπική κοινωνία της Σητείας στην μεγαλύτερη πλειοψηφία της έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητα τέτοιων επενδύσεων, αλλά και την αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Αντίστοιχα και η Περιφέρεια Κρήτης έχει δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία τέτοιων μονάδων μετά από ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος.
Αδειόδοτηση για τη συγκεκριμένη μονάδα έχει λάβει η εταιρία Βιοαέριο Κρήτης ΑΝΙΟΝ Ενεργειακή Ε.Ε. που έχει σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0.9MW στη Σητεία της Κρήτης.
Η Σητεία μέσα από τη συγκεκριμένη επένδυση ανοίγει το δρόμο στη διαχείριση ενός απόβλητου που μέχρι πρωτινός θεωρούνταν ιδιαίτερα βεβαρυμένου με αποτέλεσμα τα ελαιουργεία της περιοχής να απαλλαγούν από το βάρος είτε της ιδιοδιαχείρισης ή της ιδιαίτερα ακριβής αλλαγής της λειτουργίας τους σε δύο φάσεις όπως καθορίζει η νέα ΚΥΑ.

Πηγή :  prismanews.gr


Συνολικες προβολες σελιδας