Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ζητείται η αναπροσαρμογή κονδυλίων που αφορούν τα έργα υποδομής στο νομό Λασιθίου

Ζητείται η αναπροσαρμογή κονδυλίων που αφορούν τα έργα υποδομής στο νομό Λασιθίου
Το Δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη επισκέφθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής της Ν.Δ. στο Ν. Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της περιοχής, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε απαιτείται προετοιμασία για να προχωρήσουν.
Ο Τομέας Μεταφορών έχει υποβάλει πρόταση για τη χρηματοδότηση των οδικών αξόνων και των έργων του υπουργείου για την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Ο κ. Πατεράκης εξέφρασε τη διαφωνία του, ότι ειδικά για το Λασίθι δεν προβλέπεται καμία χρηματοδότηση για την επόμενη προγραμματική περίοδο. «Ζητήσαμε με την ευκαιρία, από τον κ. Πλακιωτάκη την συνδρομή του στην κατεύθυνση να υπάρξει μία ενωτική κίνηση μεταξύ της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Κρήτης, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό την αύξηση των χρημάτων που έχουν προβλεφθεί για τους οδικούς άξονες στην Κρήτη, διότι, αν υλοποιηθεί ο υπάρχων σχεδιασμός, τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα για την επόμενη περίοδο», εξήγησε ο κ. Πατεράκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης συμφώνησε με την παρατήρηση για τα μειωμένα κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου σε επίπεδο Κρήτης. «Έχουν γίνει ήδη σχετικές παρεμβάσεις και στο γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να υπάρξει αναπροσαρμογή κονδυλίων που αφορούν τα έργα υποδομής και να προχωρήσει μία ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική μελέτη σε ότι αφορά το ΒΟΑΚ, η οποία θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΚ, που έχει υποβάλει και την σχετική πρόταση, ώστε να γνωρίζουμε και το χρονοδιάγραμμα και την εξεύρεση πόρων για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό του ΒΟΑ σε επίπεδο Κρήτης», σημείωσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας