Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οικολογικές τσάντες διένειμε ο Δήμος Σητείας

Οικολογικές τσάντες διένειμε ο Δήμος Σητείας
Ο Δήμος Σητείας διένειμε στο καταναλωτικό κοινό περίπου 200 οικολογικές τσάντες. Η όλη δράση έλαβε χώρα χθες το πρωί στη Λαϊκή Αγορά της Σητείας. Εκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Χατζηνάκης και υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου προσέφεραν στους πολίτες που επισκέφθηκαν τη Λαϊκή για να κάνουν τις αγορές τους, ειδικές τσάντες με αναγραφόμενο το σύνθημα «Νοιάζομαι για το περιβάλλον... δε χρησιμοποιών πλαστική σακούλα».
Ο κ. Χατζηνάκης σημείωσε ότι «η κίνηση γίνεται σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Δίνουμε σήμερα στους καταναλωτές τις συγκεκριμένες τσάντες για να βάζουν τα ψώνια τους αντί να χρησιμοποιούν τις πλαστικές σακούλες, οι οποίες πετιούνται στην συνέχεια και κάνουν κακό στο περιβάλλον.
Με τη χρήση της συγκεκριμένης τσάντας παρέχεται και έκπτωση από S/M της πόλης 2%. Είναι μία μικρή έκπτωση που όμως αφορά κάποιο ποσό, κάτι που επίσης είναι σημαντικό. Όμως η ουσία είναι ότι αυτή η δράση στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου με σκοπό να ωφεληθεί το περιβάλλον.
Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο στη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης. Πολλοί ζήτησαν και δεύτερη τσάντα κατανοώντας την αξία της χρήσης της για το περιβάλλον, όμως ο αριθμός ήταν περιορισμένος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας