Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Χρηματοδότηση 75.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αρδευτικού Χάνδρα και Αρμένων

Χρηματοδότηση 75.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αρδευτικού Χάνδρα και Αρμένων
Την χρηματοδότηση του Δήμου Σητείας με το ποσό των 75.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών μετά από παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και βουλευτή Λασιθίου κ. Ι. Πλακιωτάκη,
προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που σημειώθηκαν στο αρδευτικό σύστημα στην περιοχή του Χανδρά και των Αρμένων μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις παραπάνω περιοχές πριν από περίπου ενάμιση μήνα.
Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουλίου 2014 και ενώ η φωτιά βρίσκονταν σε εξέλιξη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής πλαισιωμένες από πλήθος εθελοντών να δίνουν μάχη για την καταπολέμηση της, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πλακιωτάκης, είχε επισκεφθεί την περιοχή ώστε να έχει άμεση εικόνα των ζημιών που είχαν σημειωθεί.
Όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στο αρδευτικό σύστημα των περιοχών Χανδρά και Αρμένων, ο Δήμος Σητείας είχε αποκαταστήσει άμεσα και εντός δέκα ημερών τις ζημιές που είχαν σημειωθεί από την πυρκαγιά, πλην όμως η χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν αναγκαία και απαραίτητη ώστε το αρδευτικό σύστημα να αποκατασταθεί πλήρως.
πλακιωτακηςΣχολιάζοντας την σχετική απόφαση του υπουργείο Εσωτερικών για την χρηματοδότηση ύψους 75.000 ευρώ που ενέκρινε για την αποκατάσταση των ζημιών του αρδευτικού συστήματος της περιοχής ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ι. Πλακιωτάκης, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο για την άμεση ανταπόκριση του, υπογράμμισε τα εξής :
«Από την πρώτη κιόλας στιγμή που εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή, στις 5 Ιουλίου, έσπευσα επιτόπου γιατί ήθελα να έχω πλήρη εικόνα των ζημιών που είχαν προκληθεί ώστε να γνωρίζω ποια θα έπρεπε να είναι και τα επόμενα βήματα μας για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών.
Ενάμιση μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το υπουργείο Εσωτερικών, ενέκρινε το ποσό των 75.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος Σητείας για την πλήρη αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, το οποίο καλείτε πλέον να επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση του, μιας και η καλή λειτουργία του συνδέεται άμεσα με την ομαλή λειτουργία της τοπικής οικονομίας των εν λόγω περιοχών.
Αν και έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε από κοινού με τον Δήμο Σητείας σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές κοινωνίες, εντούτοις οφείλω να πω πως είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο που δουλέψαμε, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας».

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας