Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Στο 100% φθάνει η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στη Σητεία

Στο 100% φθάνει η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στη ΣητείαΣτο 100% φθάνει η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων σε αρκετές περιοχές του Δήμου Σητείας αυτή την περίοδο. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι εμπλεκόμενοι στον τομέα του τουρισμού, δεν αρκεί ένα μικρό χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα,
ενώ η αυξημένη τουριστική κίνηση φέτος δεν επιφέρει και τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης δήλωσε: «Είμαστε στο φουλ της τουριστικής περιόδου. Η κίνηση στην περιοχή μας είναι καλή, οι πληρότητες σε ορισμένα σημεία της περιοχής αγγίζουν το 100%. Εν τούτοις, όπως και σε άλλες περιοχές, αυτό που παρατηρείται και στη Σητεία είναι ότι το οικονομικό αντίκτυπο της τουριστικής κίνησης δεν είναι το αναμενόμενο. Οι τουρίστες στην περιοχή μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, δεν καταναλώνουν, κινούνται δύσκολα.
Η κίνηση για τη φετινή σαιζόν θεωρείται ικανοποιητική με εξαίρεση τον Απρίλιο και τον Μάιο όπου ήταν υποτονική. Θετικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας.
Επίσης βάσει των στοιχείων μικρή αύξηση αναμένεται φέτος στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις σε σχέση με πέρυσι.
Τη φετινή σαιζόν στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες στην περιοχή της Σητείας είναι Γάλλοι, Αυστριακοί, Ολλανδοί και Ιταλοί.
Δυστυχώς οι Έλληνες επισκέπτες είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι ικανοποιητική η κίνηση των Ελλήνων επισκεπτών, είναι κατά πολύ μειωμένη. Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, είναι πολύ δύσκολη. Συν τοις άλλοις η Σητεία είναι απομακρυσμένη περιοχή και το κόστος των εισιτηρίων είναι πολύ υψηλό κι αυτό είναι απαγορευτικό για το μέσο Έλληνα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας