Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Συναυλίες κρητικής μουσικής στα πλαίσια της «Υγείας του Κρητοπολιτισμού»

Συναυλίες κρητικής μουσικής στα πλαίσια της «Υγείας του Κρητοπολιτισμού»
Μία πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή της Σητείας, στο χώρο δίπλα από την κεντρική πλατεία.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση στο πλαίσιο των πέντε Συναυλιών Κρητικής Παράδοσης με τίτλο «Η υγεία του Κρητοπολιτισμού», που συνδιοργανώνουν φέτος το καλοκαίρι ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και η Περιφέρεια Κρήτης. Η επόμενη θα φιλοξενηθεί στις 23 Ιουλίου στην Ιεράπετρα και ο κύκλος των συναυλιών θα κλείσει στις 30 Ιουλίου στα Χανιά.
Πρόκειται για συναυλίες που αποσκοπούν, όπως επισημαίνει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, στην ανάδειξη της τοπικής ιδιαιτερότητας, στην ποικιλία των ακουσμάτων των ρυθμών καθώς και στην ιδιαιτερότητα των «ηχοχρωμάτων» με την ποικιλία όλων των μουσικών οργάνων που παίζονται στην Κρήτη.
Αρκετοί, ντόπιοι και επισκέπτες παρακολούθησαν τη συναυλία, απόλαυσαν τους ήχους του βιολιού, της λύρας, της ασκομαντούρας και τις χορευτικές επιδείξεις του συγκροτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας. Καλλιτέχνες και χορευτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και συνέβαλαν σε μία πολύ ωραία εκδήλωση.
Στην διάρκειά της επίσης έγινε αναφορά στην ιστορία της κρητικής μουσικής εν μέσω τραγουδιών, στην υγεία του κρητοπολιτισμού καθώς και στη μαντινάδα.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής κ. Νίκος Ηλιάκης, που εξέφρασε τη χαρά του για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στην όμορφη Σητεία. Αναφερόμενος στον σκοπό της μίλησε για τη συνέχιση της δημιουργίας πολιτισμού και διαφωτισμού στον τόπο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας