Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ψηλές βαθμολογίες για τους υποψηφίους στα Λύκεια του νομού μας

Ψηλές βαθμολογίες για τους υποψηφίους στα Λύκεια του νομού μας
Αναρτήθηκαν στα Λύκεια χθες οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με βάση τη μοριοδότηση μπορούν οι περισσότεροι να υπολογίσουν -αν όχι με απόλυτη ακρίβεια, αφού θα αργήσουν να ανακοινωθούν οι βάσεις, αλλά με μεγάλη προσέγγιση, τη σχολή στην οποία θα εισαχθούν.
Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες των Γενικών Λυκείων και της Β΄ ομάδας των ΕΠΑΛ παραδόθηκαν από ταχυμεταφορική εταιρεία χθες το πρωί στις 9.30 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου. Εκλήθησαν διευθυντές και καθηγητές των σχολείων του νομού, οι οποίοι τις παρέλαβαν και τις μετέφεραν στα σχολεία. Στη συνέχεια οι επιτροπές εξετάσεων κάθε σχολείου αντιπαρέβαλαν τις βαθμολογίες των καταστάσεων με εκείνες στα αποκόμματα των δοκιμίων (τετραδίων όπου έγραψαν εξετάσεις), όπου αναγράφονται οι βαθμοί των βαθμολογητών των γραπτών, ώστε να επαληθεύσουν, αν η μεταφορά του βαθμού έχει γίνει σωστά.
Κατόπιν σχετικής οδηγίας της Διεύθυνσης και προκειμένου οι μαθητές σε ολόκληρο το νομό να λάβουν γνώση της βαθμολογίας την ίδια περίπου ώρα, η ανάρτηση έγινε μετά τις 12 το μεσημέρι. Στα σχολεία είχαν συγκεντρωθεί από νωρίτερα αρκετοί μαθητές, μόνοι ή συνοδευόμενοι από γονείς, που περίμεναν εναγωνίως να ανοίξουν οι πόρτες μόλις ολοκληρωθεί η τοιχοκόλληση των καταστάσεων με τους βαθμούς. Με στυλό και χαρτιά στα χέρια και με έκδηλη αγωνία αναζήτησαν τους βαθμούς και άμεσα χρησιμοποιώντας σχετικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα, υπολόγισαν και τα μόρια που συγκέντρωναν, κάνοντας εκτιμήσεις για τις σχολές στις οποίες διεκδικούν την εισαγωγή τους.
Στα πρόσωπα όσων συγκέντρωναν τις πιθανότητες ήταν έκδηλη η χαρά, σε όσους είδαν χαμηλότερους βαθμούς απ' ό,τι περίμεναν η λύπη ήταν έντονα ζωγραφισμένη, ορισμένοι έκλαψαν κιόλας μπρος στη διάψευση των προσδοκιών τους για τη φετινή χρονιά...
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας