Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ομάδα υποστήριξης της μητρότητας στη Σητεία

Ομάδα υποστήριξης της μητρότητας στη Σητεία
Με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων, την ανταλλαγή απόψεων και τον σχεδιασμό δράσεων συναντήθηκαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Λασιθίου.
Στον πεζόδρομο της 4ης Σεπτεμβρίου, στο «καφενείο της Άννας» συγκεντρώθηκαν μαμάδες με τα μωρά τους και μεταξύ αυτών και νέα μέλη της Ομάδας. Συζήτησαν θέματα κοινά που αντιμετωπίζουν, αντάλλαξαν εμπειρίες και θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Ομάδας.
Η κ. Κατερίνα Βαρδάκη, μία από τις διαχειρίστριες της Ομάδας Λασιθίου, αναφέρθηκε στη δημιουργία της Ομάδας και στους στόχους της και απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις μαμάδες σε όλο το νομό να πλαισιώσουν την προσπάθεια.
«Στη χώρα μας και στο πλαίσιο λειτουργίας του Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας, δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες και η Ομάδα στο Λασίθι, όπως αντίστοιχα λειτουργούν ομάδες και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Δημιουργήσαμε την ομάδα, με σκοπό την ενημέρωση και την αλληλοβοήθεια των μητέρων. Δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη στήριξη, ενώ υπάρχουν αντίθετα πολλοί μύθοι σε ό,τι αφορά το θηλασμό που μπερδεύουν τις γυναίκες και τις αποθαρρύνουν με αποτέλεσμα να μη βιώνουν αυτήν την ξεχωριστή και ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία για τις ίδιες και τα παιδιά τους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας