Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Να μην ταλαιπωρούνται περισσότερο οι ασθενείς με τη μετάβαση στο Ηράκλειο

Να μην ταλαιπωρούνται περισσότερο οι ασθενείς με τη μετάβαση στο ΗράκλειοΧθες το μεσημέρι συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας. Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε ένα σημαντικό ζήτημα, η λειτουργία της Επιτροπής ΚΕΠΑ Λασιθίου.
Στις αρμοδιότητές της εμπίπτει και ο έλεγχος αναπηρίας.
Το σώμα ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης.
«Η Επιτροπή αυτήν την ώρα δε συνεδριάζει στον Άγιο Νικόλαο λόγω μη κάλυψης της μετακίνησης (εκτός έδρας) των ιατρών από το Ηράκλειο με αποτέλεσμα να υποχρεούνται οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναπηρίας να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο. Αυτό, όπως είναι αναμενόμενο, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε πολλούς συνανθρώπους μας», σημείωσε.
Το σώμα αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος. Με αυτό ζητεί την καταβολή των απαραίτητων κονδυλίων προκειμένου να αποζημιώνεται για την εκτός έδρα μετακίνηση η αρμόδια επιτροπή του ΚΕΠΑ με σκοπό να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις στον Άγιο Νικόλαο και όχι στο Ηράκλειο. Μπορεί να μην καταργείται, όπως σημειώθηκε, η Επιτροπή και το κέντρο του Αγίου Νικολάου, όμως η αλλαγή χώρου συνεδρίασης -λόγω ρευστότητας- επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία σε ανθρώπους που ήδη αντιμετωπίζουν αρκετά και σημαντικά προβλήματα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας