Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Μάταια περίμεναν οι έμποροι στη Σητεία για αύξηση της κίνησης

Μάταια περίμεναν οι έμποροι στη Σητεία για αύξηση της κίνησης
Αν και προς τα τέλη Ιουλίου και στην καρδιά του καλοκαιριού ο επαγγελματικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Σητείας προσδοκά
ακόμα την αύξηση της κίνησης της αγοράς και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Δυστυχώς ως τώρα η κίνηση, όπως επισημαίνουν οι έμποροι στην πλειοψηφία τους, δεν είναι σε καμία περίπτωση η αναμενόμενη και πλέον όλοι στρέφουν τις ελπίδες τους στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι τις 20 Αυγούστου περίπου ευχόμενοι να καλυτερεύσει η κατάσταση.
Βέβαια η θερινή εκπτωτική περίοδος, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μαρία Νικητάκη, είναι καλύτερη από τη χειμερινή λόγω της επισκεψιμότητας στην περιοχή, που μπορεί να μην είναι μεγάλη, ωστόσο συντελεί στο να υπάρχει μία σχετική κίνηση στην τοπική αγορά αυτή την εποχή.
Επίσης όπως προσθέτει, οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν προχωρήσει σε πολύ καλές εκπτώσεις που φθάνουν και το 50% δίνοντας την ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό να κάνει ποιοτικές και οικονομικές αγορές.
«Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με την εκπτωτική περίοδο του χειμώνα, επειδή τώρα έχουμε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. Όμως είναι αντιληπτό ότι η οικονομική στενότητα που βρίσκεται ο κόσμος είναι μεγάλη. Η κίνηση δεν είναι σίγουρα αυτή που θα επιθυμούσαμε. Αυτό που θέλω να επισημάνω για άλλη μία φορά είναι ότι η αγορά της Σητείας είναι πλήρως εξοπλισμένη, επαρκέστατη. Οι εκπτώσεις, στις οποίες έχουμε προχωρήσει, είναι πραγματικές κι αυτό μπορεί να το εξακριβώσει το καταναλωτικό κοινό επειδή μιλάμε για μία μικρή τοπική κοινωνία, υπάρχει προσωπική επαφή και όλοι είμαστε γνωστοί».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας