Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Οι «έξυπνοι» μετρητές θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ

Οι «έξυπνοι» μετρητές θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ Οι «έξυπνοι» μετρητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές μέσα από το κινητό τους ή τον φορητό τους υπολογιστή για το ρεύμα που καταναλώνουν, έρχονται να αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ.

Οι νέοι μετρητές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε περίπου 200.000 κατοικίες και καταστήματα. Σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν σε 30.000 κατοικίες. Η αντικατάσταση των παλιών ρολογιών της ΔΕΗ θα αρχίσει μέσα στο 2015. Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με μηνύματα στο κινητό τους για το ρεύμα που έχουν ξοδέψει, καθώς και για τις προγραμματισμένες διακοπές.
Αν συνδεθούν μέσω του κινητού τους στο Ιντερνέτ ή αν διαθέτουν «ταμπλέτα», τότε θα έχουν πρόσβαση και σε ιστορικά δεδομένα κατανάλωσης, προκειμένου να συγκρίνουν τις καταναλώσεις που έκαναν τον ένα μήνα με τον προηγούμενο.
Αν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους, θα βλέπουν τα δεδομένα αυτά σε μια μικρή οθόνη στο εσωτερικό του σπιτιού τους, που θα είναι συνδεδεμένη με το μετρητή.
Στο Λασίθι, όπως μας πληροφόρησε ο Υπομηχανικός Δικτύων Αγίου Νικολάου της ΔΕΗ Μιχ. Καλαρχάκης, θα αντικατασταθούν κατά προτεραιότητα οι μετρητές που αφορούν πελάτες της ΔΕΗ με μεγάλες παροχές ρεύματος, σε μεγάλες εγκαταστάσεις. Η λειτουργία των παροχών και η εξέλιξη της κατανάλωσης ρεύματος από κάθε τέτοια παροχή θα παρακολουθείται διαρκώς από την Αθήνα με τηλεμέτρηση.
Οι μετρητές θα αλλάξουν όλοι σε βάθος χρόνου, όπως έχει ανακοινώσει η ΔΕΗ, αλλά στη φάση αυτή, στην περιοχή μας, θα αλλάξουν μόνο οι μετρητές των «μεγάλων πελατών» (μηνιαίοι πελάτες) και η αλλαγή αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, είπε ο κ. Καλαρχάκης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας