Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τα εγκαίνια της Στέγης Υγειονομικών Λασιθίου

Τα εγκαίνια της Στέγης Υγειονομικών Λασιθίου
  Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Στέγης Υγειονομικών Λασιθίου, που φιλοξενεί τον Ιατρικό, τον Οδοντιατρικό και το Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Η Στέγη βρίσκεται στην οδό Πιταροκοίλη, το στενάκι κοντά στο παλιό γήπεδο του Αγίου Νικολάου, που πεζοδρομήθηκε πρόσφατα. Άλλωστε λόγω της πεζοδρόμησης καθυστέρησαν τόσο πολύ χρονικά τα εγκαίνια μετά την ανέγερση και τη λειτουργία του κτιρίου, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Κώστας Νικολαράκης. 7.25 ag nik ΜΑ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΕΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 2
«Περιμέναμε αρκετά χρόνια και την πεζοδρόμηση του δρόμου που βρισκόμαστε. Το αίτημα διατυπώναμε στη γενική μας συνέλευση και το απευθύναμε για σειρά ετών στην εκάστοτε δημοτική αρχή. Καταφέραμε λοιπόν επιτέλους με υπομονή και επιμονή να έχουμε ένα οίκημα-κόσμημα σε ένα πεζόδρομο, που εξελίσσεται σε ένα μικρό πνεύμονα πρασίνου και ανάσας στο κέντρο της πόλης. Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια λοιπόν σήμερα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης και λίγο πριν την αλλαγή ηγεσίας στο Δήμο, προκειμένου να τιμήσουμε και τον απερχόμενο Δήμαρχο και το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο επί των ημερών του οποίου υλοποιήθηκε η πρότασή μας. Θεωρούμε χρέος μας, κύριε Δήμαρχε, να σε ευχαριστήσουμε δημόσια για το λόγο αυτό. Μένει κάτι ακόμα. Θα σου ζητήσουμε να προσπαθήσεις την αλλαγή του ονόματος του δρόμου αυτού από οδό Δημητρίου Πιταροκοίλη σε οδό Ιπποκράτους ή Ασκληπιού ή Υγείας ή κάτι παρεμφερές και η οδός Δημητρίου Πιταροκοίλη να μεταφερθεί μέσα στην πόλη σε ένα άλλο σημείο», τόνισε ο κ. Νικολαράκης, ευχαριστώντας τον κ. Δημήτρη Κουνενάκη.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος σημειώνοντας πως η ιατρική κοινότητα έχει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. «Τιμούμε το λειτούργημα σας και σεβόμαστε πολύ τα πρόσωπά σας. Εκτιμούμε πολύ το έργο σας και θέλω ως εκκλησία να σας συγχαρώ για αυτό που είστε και προσφέρετε στους ανθρώπους μας», ανέφερε, ευχόμενος πολλές αντοχές και πολλές υπομονές, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια για τη δημιουργία της στέγης.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελαγία Πετράκη συνεχάρη τους συντελεστές και επεσήμανε πως το έργο των γιατρών είναι παρά πολύ σημαντικό ειδικά στο νομό διότι το ΕΣΥ στηρίζεται στο φιλότιμο των γιατρών, αναφέροντας πως είναι σημαντικό να στηρίζεται κάθε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το λειτούργημα των γιατρών, υπογραμμίζοντας πως το έργο που επιτελούν στο νομό είναι εξαιρετικά σημαντικό και γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας