Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Συζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς Σητείας

Συζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς ΣητείαςΤην Παρασκευή 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας
και αντιπροσωπείας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Σητείας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Μαριάννα Καβρουδάκη και την Ταμία κ. Μάγδα Γιαλιτάκη.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κατέθεσαν τις απόψεις τους προφορικά και εγγράφως και μετέφεραν τις ανησυχίες των γονέων.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του παιδικού σταθμού, τις εγγραφές, το ύψος των τροφείων, αλλά και θέματα που αφορούν την ασφαλή φοίτηση παιδιών σε αυτόν.
Ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. από την πλευρά του επεξεργάζεται ένα μοντέλο σωστής λειτουργίας του παιδικού σταθμού, με γνώμονα την ασφαλή παρουσία των παιδιών σε αυτόν, τη σωστή διαπαιδαγώγηση και την επαρκή σίτιση, πάντοτε μέσα στα πλαίσια της νόμιμης λειτουργίας του σταθμού.
Ο παιδικός σταθμός της Σητείας σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα αριθμός 92( φεκ 41/7-2-1989.αρ 3) έχει άδεια να φιλοξενεί εβδομήντα παιδιά ηλικίας από 2 ετών και έξι μηνών, με δυνατότητα τροποποίησης της ικανότητας φιλοξενίας κατά 20%, αυξάνοντας τα παιδιά στον τελικό και μη περαιτέρω τροποποιήσιμο αριθμό των ογδόντα τεσσάρων (84).
Ο Δ.ΟΚ.Α.Σ. στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει, ώστε να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των πολιτών μέσα από το πολυσχιδές έργο που επιτελεί, επεξεργάζεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον δήμαρχο Σητείας, την επαναλειτουργία και του δεύτερου παιδικού σταθμού του οποίου η άδεια λειτουργίας του είναι σε αναστολή από το Σεπτέμβριο του 2008.
Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Σ.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΕΡΖΗΣ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας