Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Μουσική εκδήλωση στη Σητεία από το Νοσοκομείο Ημέρας

Μουσική εκδήλωση στη Σητεία από το Νοσοκομείο Ημέρας
Μουσική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν ντόπιοι καλλιτέχνες διοργάνωσαν στη Σητεία το Νοσοκομείο Ημέρας- Ψυχαργώ του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίου Νικολάου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στον κήπο δίπλα από την κεντρική πλατεία, παρέστη ο Ψυχίατρος, Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίου Νικολάου και επιστημονικά υπεύθυνος του Νοσοκομείου Ημέρας Σητείας κ. Μανόλης Φαζάκης.
«Το Νοσοκομείο Ημέρας μία δομή νέας μορφής στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Εξυπηρετεί κι απασχολεί τις πρωινές ώρες αρκετούς ανθρώπους με σκοπό την επίλυση προβλημάτων. Γίνεται ένα είδος εργασιοθεραπείας καθώς και μία προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών. Μέσα από αυτά έχουμε περαιτέρω θεραπευτική βελτίωση, θεραπεία, κοινωνικοποίηση στον ψυχικά ασθενή. Λειτουργεί δηλαδή περισσότερο σα θεραπευτική διαδικασία, έξω από το συνηθισμένο μοντέλο γιατρός- φάρμακα. Σκοπός μας επίσης είναι η συμμετοχή των εξυπηρετούμενων μας σε όλα τα δρώμενα», εξήγησε ο κ. Φαζάκης.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης στον παραλιακό χώρο δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας το Κέντρο Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας έστησε και τα Παιχνίδια του Κόσμου δίνοντας την ευκαιρία για άλλη μία φορά σε μικρούς και μεγάλους να τα γνωρίσουν και να παίξουν. Πρόκειται για ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, από διάφορους πολιτισμούς, τα οποία κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά και κυρίως ξύλα. Έχουν ως στόχο να οξύνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μικρών και μεγάλων, ενώ είναι και παιχνίδια στρατηγικής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας