Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η προσπάθεια αποζημίωσης των πληγέντων από τη φωτιά στο Χανδρά

Η προσπάθεια αποζημίωσης των πληγέντων από τη φωτιά στο Χανδρά
Την πληγείσα από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά περιοχή του Χανδρά επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών και να συνομιλήσει με τις αρχές και τους κατοίκους για τη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και αποζημιώσεων των πληγέντων.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και σε ένα σχεδόν 24ωρο κατέκαψε περίπου 10.000 στρέμματα αγροτικής, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης, χιλιόμετρα δικτύου άρδευσης και υδρεύσεις. Κάηκαν ελαιώνες και αμπέλια ενώ μεγάλο πρόβλημα υφίσταται και στο πότισμα των καλλιεργειών λόγω της καταστροφής των δικτύων.
Στη διάρκεια της συνάντησης του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χανδρά κ. Μανόλης Χρυσουλάκης δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό, τη λύπη και την αγωνία του για το τί μέλει γενέσθαι. «Η καταστροφή είναι τεράστια. Οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες. Ευτυχώς δεν κάηκε το χωριό, όμως από 'κει κι έπειτα η καταστροφή είναι μεγάλη. Κάηκαν ελαιόφυτα, δίκτυα, ήταν μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που είχαμε δυστυχώς», τόνισε.
Πάντως, ο κ. Χρυσουλάκης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής -η παρουσία των οποίων ήταν έντονη και τις επόμενες μέρες εποπτεύοντας το χώρο για τυχόν αναζωπύρωση- τις αστυνομικές δυνάμεις, τους εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή που βοήθησαν πολύ και τους κατοίκους του χωριού που κι εκείνοι έκαναν ό,τι μπορούσαν.
Με σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσαν ο Δήμος Σητείας και η Δημοτική Ενότητα Λεύκης καλούνται οι ιδιοκτήτες που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειές τους να καταθέσουν στα γραφεία της ΔΕ Λεύκης στη Ζήρο αίτηση εκτίμησης ζημιών ΠΣΕΑ μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας