Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Δεκάδες άτομα από το Λασίθι ταλαιπωρήθηκαν για να περάσουν από την επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας

Δεκάδες άτομα από το Λασίθι ταλαιπωρήθηκαν για να περάσουν από την επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας
Διακόσια περίπου άτομα με αναπηρία από το Λασίθι πέρασαν επιτυχώς από τις Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας στο ΚΕΠΑ Ηρακλείου τις προηγούμενες μέρες,
στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η Διοίκηση του ΙΚΑ να λειτουργήσουν επιτροπές μόνο στο Ηράκλειο για ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη.
Η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ανάπηροι από το Λασίθι ήταν μεγάλη, αφού χρειαζόταν τουλάχιστον οκτώ ώρες για τη μεταφορά αλλά και για την αναμονή να εξεταστούν, εξαιτίας της ουράς αναμονής που είχε δημιουργηθεί στο ΙΚΑ Ηρακλείου, αφού περίπου 800 - 1.000 υποψήφιοι περίμεναν καθημερινά για να εξεταστούν τα χαρτιά τους από τις Επιτροπές.
Παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία και το αρνητικό γεγονός ότι δεν λειτούργησε το ΚΕΠΑ στο Λασίθι, προκαλώντας αντιδράσεις και προβλήματα για τους Λασιθιώτες, τελικά, από τη μαζική λειτουργία των Επιτροπών, προέκυψε τουλάχιστον ένα θετικό στοιχείο. Μειώθηκε σημαντικά η λίστα αναμονής των Λασιθιωτών για τη χορήγηση πιστοποιητικών αναπηρίας. Το γεγονός ότι οι πρώτοι 200 εξυπηρετήθηκαν ενώ βρισκόταν σε αναμονή για χρονικό διάστημα από 18 μήνες έως και πρόσφατα, καταγράφεται ως σημαντικό στην προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η μεγάλη λίστα αναμονής που είχε δημιουργηθεί.
Ωστόσο, το αρνητικό στοιχείο είναι πως περίπου 40 άνθρωποι που πέρασαν από τις Επιτροπές, έλαβαν απορριπτική απάντηση, είτε γιατί οι εξετάσεις τους ήταν παλιές, αφού ήταν στη λίστα για πολλούς μήνες, είτε γιατί δεν είχαν πιστοποιητικά, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας