Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Κρήτη - Πλαστά ευρώ στην αγορά!

Χρυσές δουλειές κάνουν οι παραχαράκτες

Πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ φαίνεται να έχουν κατακλύσει την αγορά της Κρήτης το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της “Π” πολλά από τα πλαστά 20ευρα που έχουν κυκλοφορήσει είναι τέλειας κατασκευής και δεν εντοπίζονται ούτε από τα γνωστά μηχανήματα
που έχουν εγκατασταθεί στα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ για να ελέγχουν τη γνησιότητα των χαρτονομισμάτων.

Εκτιμήσεις ανθρώπων που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι η νέα παρτίδα των πλαστών χαρτονομισμάτων έχει έρθει πιθανότατα από την Βουλγαρία αλλά έχουν παραχθεί σε πόλη του ιταλικού νότου όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία!

Κρούσματα εντοπισμού πλαστών χαρτονομισμάτων έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, όπως και σε άλλα καταστήματα, κυρίως από ανυποψίαστους πολίτες στους οποίους κάποιοι (ενδεχομένως του κυκλώματος) τα έχουν πλασάρει.

Χειρότερη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην ύπαιθρο με χαρακτηριστική περίπτωση χωριού γειτονικού δήμου όπου οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή σπιτιού πληρώθηκαν με πλαστά χαρτονομίσματα.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε μετά από μέρες όταν ο εργολάβος που έπεσε θύμα, χρειάστηκε να εξοφλήσει από τα χρήματα αυτά τον λογαριασμό της ΔΕΗ και τότε αποδείχθηκε η πλαστότητα.

Η υπόθεση αν και έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, δεν έχει (ακόμη) καταγγελθεί καθώς δόθηκε υπόσχεση ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα από την πλευρά του ανθρώπου που έδωσε τα πλαστά, λέγοντας ότι και αυτός έπεσε θύμα προηγούμενης συναλλαγής που είχε κάνει!

Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων αυξάνεται δραματικά στη χώρα τα τελευταία κυρίως χρόνια και το φαινόμενο παρατηρείται στα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ που διακινούνται ευκολότερα γι’ αυτό και θεωρούνται τα αγαπημένα των παραχαρακτών.

Πηγή : Πατρίς

Συνολικες προβολες σελιδας