Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Σκοπεύουν να καταργήσουν το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στο ν. Λασιθίου;

Σκοπεύουν να καταργήσουν το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στο ν. Λασιθίου;
Μία μέρα μετά το δημοσίευμα για το πρόβλημα που δημιουργείται στους Λασιθιώτες που θα αναγκαστούν να μεταφερθούν στο Ηράκλειο για να εξεταστούν από τις Επιτροπές Υγείας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και όχι στον Άγιο Νικόλαο, όπως κανονικά πρέπει να γίνει, έρχεται να προστεθεί στο πρόβλημα μία δεύτερη αρνητική εξέλιξη, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που διατυπώνονται για πιθανή πρόθεση των αρμόδιων Υπηρεσιών να προχωρήσουν σε κατάργηση των ΚΕΠΑ στο Νομό Λασιθίου.
Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση να μεταφερθούν οι ασθενείς του Λασιθίου στο Ηράκλειο, χθες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όχι μόνο δεν διορθώθηκε η απόφαση, αλλά υπήρξε και νέα απόφαση της Διεύθυνσης Αναπηρίας του κεντρικού ΙΚΑ, με την οποία ζητούν οι δύο από τους τρεις υπαλλήλους του ΚΕΠΑ στο Λασίθι – ο τρίτος είναι σε άδεια –να μεταφερθούν άμεσα στο Ηράκλειο προκειμένου να συνδράμουν το έργο των Επιτροπών Υγείας εκεί.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν Επιτροπές Υγείας στο νομό και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα συνεχίσει να ισχύει η νέα συνθήκη και μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, όπου έχει οριστεί πως θα πρέπει να μεταφερθούν δεκάδες ασθενείς από το Λασίθι στο Ηράκλειο για να εξεταστούν.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας