Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Διαμαρτυρίες από την Αγιά Φωτιά για την εναπόθεση λάσπης του βιολογικού στο δημοτικό οικόπεδο

Διαμαρτυρίες από την Αγιά Φωτιά για την εναπόθεση λάσπης του βιολογικού στο δημοτικό οικόπεδο
Τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Αγιά Φωτιάς έχει προκαλέσει η μεταφορά λάσπης από το τελικό στάδιο της επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού Σητείας
λόγω προβλήματος στο ΧΥΤΑ πριν περίπου δυόμισι μήνες.
Όπως επισημαίνουν, η Αγιά Φωτιά είναι μία τουριστική περιοχή και πέραν της περιβαλλοντικής ρύπανσης είναι απαράδεκτη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες η εικόνα, που σήμερα παρουσιάζει το οικόπεδο. Εντός του εκτός από τους λάκκους υπάρχουν και βουνά από απορρίμματα, κλαδιά δέντρων και μπάζα δημιουργώντας την εικόνα μίας χωματερής και μάλιστα δίπλα στη θάλασσα.
Ο νομικός κ. Νίκος Μεραμβελιωτάκης σημείωσε ότι «στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στην Αγιά Φωτιά έκτασης 16 έως 20 στρεμμάτων, διανοίχτηκαν δύο χωματερές διαστάσεων η κάθε μία 6x4, όπου και εναποτίθενται λύματα από το βιολογικό της Σητείας. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Πρόκειται για ανοικτές χωματερές για τις οποίες έχουν ενημερωθεί και ιδιώτες και μεταφέρουν στο σημείο λύματα από κήπους, βόθρους, αποχετεύσεις. Μεταφέρονται και ψόφια ζώα, επίσης κλαδιά από φοίνικες, μπάζα, σκουπίδια. Πρόκειται για ένα σημείο σε απόσταση 100 μέτρων από τον οικισμό, δίπλα σε τουριστικά καταλύματα.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων ουδεμία πρόνοια λαμβάνεται ούτε από το Δήμο Σητείας, ούτε από την ΔΕΥΑΣ.
Ο κ. Πετρουλάκης από τη ΔΕΥΑΣ αναφέρθηκε στο πώς δημιουργήθηκε το θέμα, στην επιλογή της συγκεκριμένης αντιμετώπισης του προβλήματος και στις ενέργειες αποκατάστασης, που -όπως είπε- έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται σταδιακά.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας