Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Υπερ ή κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων;

Υπερ ή κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων;
 Πριν από μερικές ημέρες η Ελληνική Κυβέρνηση παρουσίασε στο Λονδίνο το πρόγραμμα παραχωρήσεων 20 οικοπέδων για έρευνα υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης, συνολικής έκτασης άνω των 225.000 τετραγωνικών χλμ.


Ο πρωθυπουργός μας κ. Α. Σαμαράς έκανε το πατριωτικό του καθήκον σε ένα θέμα που είχε μπει στο περιθώριο για πάρα πολλά χρόνια, γεγονός που θα καθιστά την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο, αναβαθμίζοντας παράλληλα το γεωπολιτικό της ρόλο στην Ευρώπη.

Από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν και οι παραφωνίες... σκέψεις και προτάσεις λίαν υπερβολικές και κυρίως αντεθνικές πολλών στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανά την Ελλάδα.

Όμως και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σητείας καθώς και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης προπαγανδίζουν ακόμα και μέσω facebook κατά των εξορύξεων: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει εξορύξεις πετρελαίου δίπλα σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Αυτό θα είναι καταστροφικό για το περιβάλλον, τα νησιά, τις τοπικές κοινωνίες και τον τουρισμό μας.

Στείλε τώρα email στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ζητώντας της να πει ΟΧΙ στις εξορύξεις πετρελαίου και να προστατεύσει τον πραγματικό εθνικό μας θησαυρό, το φυσικό μας περιβάλλον»!!!

Στο σημείο αυτό καλό θα είναι να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες, όπως ο κ.Φώσκολος, ο κ. Κονοφάγος κ.τ.λ., τα εκτιμώμενα κέρδη από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων θα είναι της τάξης των 1700 δις ευρώ εκ των οποίων τα μισά είναι το καθαρό κέρδος της χώρας μας, τη στιγμή που το δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 300 δις ευρώ.

Βέβαια είναι το λιγότερο αστείο να μιλάμε για μόλυνση του περιβάλλοντος (θαλασσών και παραλιών), όταν προβλέπονται διεθνείς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας (βλέπε εξόρυξη πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Πρίνου στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου).

Καλωσορίζοντας λοιπόν και τη νεοσύστατη Τ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σητείας η οποία καλεί τους συμπολίτες μας για «νέες μεγάλες και σπουδαίες μάχες» να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν είναι υπέρ ή κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο.

Καλό θα ήταν βέβαια να διοργανώσουν και μια ημερίδα, κατά προτίμηση σε ανοιχτό χώρο, όπως η πλατεία της Σητείας, για να ενημερωθούν και όλοι οι συμπολίτες μας για τις θέσεις του κόμματος τους περί του θέματος...

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας