Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Aρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία του 3ου Κ.Ε.Π.

Aρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία του 3ου Κ.Ε.Π.

Την Κυριακή 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου
και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία του 3ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (Κ.Ε.Π.) Ζήρου Σητείας.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στα θεολογικά μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας τυ παραλυτικού της Καπερναούμ καθώς και σε θαυμαστά γεγονότα του βίου  του ενδόξου Προφήτου Ηλία, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος θεόπτης Προφήτης υπήρξε «ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού».
Ακολούθησε κεφές και μικρή δεξίωση για όλους τους παρευσρισκομένους.
Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Διοικητής Σμήναρχος κ. Γεώργιος Δημητρόπουλος, οι Αξιωματικοί και οι σμηνίτες της Μονάδος, ο Διοικητής της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Δ/κτής του Πυροσβεστικού Σταθμού Σητείας κ. Π. Καπετανάκης, εκπρόσωποι του Αστυν. Τμήματος και του Λιμεναρχείου Σητείας, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης του Δήμου Σητείας κ. Ιω. Δρακάκης καθώς και πολλοί πιστοί από τη Ζήρο και τα γύρω χωριά.

 
Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας