Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Βοσκός πυροβόλησε σκύλο σε χωριό της Σητείας

Στο χωριό Έξω Μουλιανά πυροβόλησε με την καραμπίνα του έναν αδέσποτο σκύλο μπροστά στα μάτια των παιδιών που τον τάιζαν ένας βοσκός κάτοικος της περιοχής την Κυριακή 29/6.


Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας Δέσποινα Λαντζανάκη μιλώντας σήμερα στο Ρ.Λ στην πρωινή εκπομπή με τον Δ.Τουρλούκη δήλωσε ότι ένας κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το σωματείο και εκείνη έσπευσε επί τόπου στο σημείο όπου βρισκόταν ο αδέσποτος σκύλος . Εκεί τα παιδιά έντρομα της περιέγραψαν αυτό που έζησαν. Μάλιστα κατονόμασαν τον δράστη τον βοσκό τον οποίο γνώριζαν. Όπως εξήγησε κάποιοι εκ των περιοίκων προσπάθησαν να πιέσουν τα παιδιά να μην αποκαλύψουν τον δράστη.

Η κα Λαντζανάκη κάλεσε την Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη όταν εντοπίστηκε στην πλατεία του χωριού, ενώ οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σητείας κράτησαν και την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε εν ψυχρώ το ζώο.

Ο σκύλος σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε από τις φιλόζωες στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Σπυριδάκη στην Ιεράπετρα αφού στη Σητεία δεν βρήκαν γιατρό για να το φροντίσει.

Ο κ. Σπυριδάκης μιλώντας και ο ίδιος στο Ρ.Λ αποκάλεσε ανθρωπόμορφο κτήνος τον βοσκό που πυροβόλησε τον άτυχο σκύλο.

Ο δράστης κρατείται στο Α.Τ. Σητείας και μετά απο παρέμβαση και της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Συλλόγων, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 ----------------------------------------------------------------------------------

 ΣΟΚ: Πυροβόλησε σκύλο μπροστά στα μάτια των παιδιών

Τρόμος και σοκ στα Έξω Μουλιανά κοντά στη Σητεία, εξαιτίας μιας αψυχολόγητης και απαράδεκτη πράξης ενός βοσκού.


Όπως καταγγέλλουν παιδιά της περιοχής, ο βοσκός πυροβόλησε εν ψυχρώ αδέσποτο σκύλο μπροστά στα μάτια τους χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.


Όλα ξεκίνησαν όταν τα παιδιά ανέλαβαν να ταΐσουν το σκύλο και ο βοσκός που αντιλήφθηκε τι συνέβαινε προσέγγισε το σημείο και τα ρώτησε τι κάνουν. Όταν απάντησαν, όπως πάντα υποστηρίζουν, ότι δίνουν τροφή στο αδέσποτο, πήρε την καραμπίνα και σκότωσε το σκύλο.


Τα παιδιά μετέφεραν όσα διαδραματίστηκαν στους δικούς τους και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς. Το σκυλί μεταφέρθηκε στην Ιεράπετρα καθώς δεν μπορούσαν να το περιθάλψουν στην περιοχή, ενώ οι πληγές που προκλήθηκαν είναι σοβαρές.


Ο βοσκός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.


Του Μάνου Τσαγκαράκη

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας