Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δεν θα ασκηθεί έφεση για την υπόθεση των λεωφορείων στο Δήμο Σητείας

7.00 σητεια ΜΨ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 2
Την Τρίτη το βράδυ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας. Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η άσκηση έφεσης για την υπόθεση των λεωφορείων, που είχε στο παρελθόν αγοράσει ο Δήμος Σητείας.

Το ζήτημα προέκυψε όταν το 2003 επί θητείας του τότε Δημάρχου Νίκου Τσικαλάκη, ασκήθηκε στην προμηθεύτρια εταιρία, από την οποία ο Δήμος αγόρασε τρία λεωφορεία επί θητείας του προηγούμενου Δημάρχου Νίκου Κουρουπάκη, μήνυση και το 2005 ακολούθησε αγωγή με το αιτιολογικό ότι τα λεωφορεία ήταν μεταχειρισμένα. Η υπόθεση εκδικάσθηκε τέλος του 2013 και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου κοινοποιήθηκε στο Δήμο στις 20 Φεβρουαρίου 2014. Το δικαστήριο απέρριψε ως ουσιαστικά αβάσιμη την αγωγή του Δήμου κατά της εταιρίας. Μάλιστα η απόφασή του ήταν ομόφωνη και κατά την αιτιολογία της η εταιρία πώλησε στο Δήμο καινούρια λεωφορεία, καταδικάζοντας τον στα δικαστικά έξοδα της εταιρίας που αντιστοιχούν στο ποσό των 5.500 ευρώ.
Ο Δήμος λοιπόν κατόπιν της απόφασης του δικαστηρίου έχει τη δυνατότητα έφεσης εντός 30 ημερών. Την απόφαση εκλήθη αρχικά να λάβει την περασμένη Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή, η οποία όμως παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Κατόπιν εκτενούς συζήτησης ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας