Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Τι θα πράξουν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης

Στο δίλημμα αν θα κλείσουν άμεσα τα φαρμακεία τους ή θα περιμένουν την Πέμπτη για να κατεβάσουν ρολά-
εξυπηρετώντας πρώτα τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα χρονίως πάσχοντες και συνταξιούχους που δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν τα φάρμακα τους- καλούνται να απαντήσουν σήμερα οι φαρμακοποιοί της Κρήτης. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν με "σταυρωμένα χέρια" μπροστά στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, αλλά δεν επιθυμούν οι κινητοποιήσεις να μπουν εμπόδιο στο να φτάσουν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους.


Σήμερα στις 17.30  στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μία σκέψη είναι να κλείσουν τα φαρμακεία από την Πέμπτη, μια δεύτερη εκδοχή είναι να ανοίξουν τα φαρμακεία μόνο για λίγες ώρες, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το τι θα πράξουν οι φαρμακοποιοί. Αυτό που τους προβληματίζει είναι ότι πολλοί ασφαλισμένοι δεν γνώριζαν για την απεργία στην οποία προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, με αποτέλεσμα να μην έχουν προλάβει να εκτελεστούν συνταγές που έχουν συσσωρευτεί στα φαρμακεία.


Σήμερα αποφασίζουν τις κινήσεις τους οι φαρμακοποιοί στο Λασίθι.


Στα Χανιά αποφασίστηκε ήδη απεργία από την ερχόμενη Πέμπτη.


Και στο Ρέθυμνο όλα δείχνουν ότι προσανατολίζονται σε απεργία από την Πέμπτη, αφού απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κλείσουν από αύριο Τετάρτη.





Σε απεργία διαρκείας από την Τετάρτη προχωρούν οι φαρμακοποιοί, απαντώντας στον «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, που με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.

Της Φιλίας Σαριδάκη 
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας