Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

"Θερμό" το τριήμερο - "Ρολά" στους δήμους

"Θερμό" τριήμερο για τους Δήμους της Κρήτης, όπως και όλης της χώρας, ξεκινά σήμερα με το τριήμερο "λουκέτο"
, όπως έχει αποφασιστεί από την ΚΕΔΕ. Οι πολίτες και εδώ στην Κρήτη θα βρουν κλειστές τις δημοτικές υπηρεσίες, πλην όμως των κοινωνικών δομών( δημοτικών παιδικών σταθμών-ΚΗΦΗ, κ.τ.λ.), οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από την κινητοποίηση και θα λειτουργήσουν σήμερα και μεθαύριο Τετάρτη.

Όχι όμως και αύριο Τρίτη λόγω της πανεργατικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κανονικά μέσα στο τριήμερο "λουκέτο" θα γίνεται και η αποκομιδή των απορριμμάτων, αν και από πλευράς ΠΟΕ-ΟΤΑ ασκούνται πιέσεις για το αντίθετο.

Το βλέμμα όλων, αιρετών και εργαζομένων, είναι στραμμένο βεβαίως στην Τετάρτη. Ημέρα που, ως γνωστόν, θα εισαχθεί προς ψήφιση πλέον το επίμαχο πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, με την υπό εξέλιξη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης, εργαζομένων στους Δήμους και δημάρχους να αποτελεί σημείο καμπής για το ευρύτερο Δημόσιο.
Κι αυτό γιατί, όπως εκτιμούν πολλοί, πίσω από το εμφανές διακύβευμα, των σημαντικών δηλαδή υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, κρύβεται ένα ακόμα μεγαλύτερο... Αυτό του "Καλλικράτη 2" και μια εσωτερική συγχώνευση των Δήμων.

Προεκλογικό κλίμα

Την ίδια στιγμή βεβαίως, σημειώνουν οι καλά γνωρίζοντες, η Αυτοδιοίκηση περνά σιγά-σιγά σε ρυθμούς προεκλογικούς, μιας και - για να μην ξεχνιόμαστε - απομένει λιγότερο από ένας χρόνος για τις δημοτικές εκλογές.

Με φόντο λοιπόν τις εκλογές, είναι αυτονόητο πως η σύγκρουση παίρνει άλλο χαρακτήρα και διαστάσεις... Διόλου τυχαίο άλλωστε πως στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους την Παρασκευή, οι δήμαρχοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους - έστω κι αν η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν είναι ευχαριστημένη με την απόφαση και θα ήθελε ακόμα πιο σκληρή στάση.
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας