Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Υποτονική ακόμα η κίνηση στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού

ΜΨ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣΑναμφίβολα ο Μακρύ Γιαλός είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης.
Ωστόσο η εικόνα για την φετινή καλοκαιρινή σαιζόν δεν είναι σε καμία περίπτωση η αρμόζουσα και δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές της.
Η ως τώρα υποτονική, τουριστική κίνηση επηρεάζει ιδιαίτερα την τοπική οικονομία, η οποία κατά πολύ στηρίζεται στον τομέα του τουρισμού. Αλλά και προκαλεί έντονο προβληματισμό και απαισιοδοξία στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κουτσουρά- Μακρύ Γιαλού- Ανάληψης κ. Μανόλης Ρουσάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σχεδόν δεν έχει γίνει αισθητή η έναρξη της τουριστικής σαιζόν στην περιοχή, αφού νιώθουμε περισσότερο ότι βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο με καλοκαιρινό καιρό. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό που συμβαίνει φέτος ίσως να μην έχει γίνει ποτέ, δηλαδή να υπάρχει τόσο μικρή πληρότητα στα δωμάτια, εκτός φυσικά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που είναι γεμάτες. Μέχρι τώρα με εξαίρεση κάποια μικρά χρονικά διαστήματα, όπως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική με αποτέλεσμα βέβαια τις ανάλογες επιπτώσεις και στην αγορά της περιοχής».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας