Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Συμπαράσταση φορέων του Λασιθίου στους εργαζόμενους σε Δήμους και εκπαίδευση

Συμπαράσταση φορέων του Λασιθίου στους εργαζόμενους σε Δήμους και εκπαίδευσηΟι Επαγγελματικοί και Παραγωγικοί φορείς του Νομού μετά την αιφνιδιαστική και απαράδεκτη απόφαση
της κυβέρνησης να καταργήσει εν μια νυκτί δομές και υπηρεσίες που λειτουργούν στους δήμους εξυπ ηρετώντας τους δημότες και τις ανάγκες τους , στέλνοντας σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεις χιλιάδες εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην εκπαίδευση, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και διαμαρτύρονται για τις τεράστιες επιπτώσεις που θα προκληθούν στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και γενικότερα στον κοινωνικό ιστό. Ειδικότερα η κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας θα επιφέρει σοβαρότατα προβλήματα καθώς δεν θα υπάρχει έλεγχος και πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, δεν θα ελέγχεται η τήρηση υγειονομικών διατάξεων, διατάξεων του Κ.Ο.Κ. και της κυκλοφορίας των οχημάτων, θέματα καθαριότητας και αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με τις κοινωνικές δομές των Δήμων.
Υ.Γ. Η Δημοτική Αστυνομία παράγει κοινωνικό έργο σε εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεων του Νομού μας και στην εισροή εσόδων στους Δήμους μας.
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας