Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ελεύθεροι οι 90 από τους 130 λαθρομετανάστες


ΝΤ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΕλεύθεροι, αλλά υπό τον όρο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με προορισμό όποια χώρα επιλέξουν, αφέθησαν 90 από τους 138 πρόσφυγες
- υπηκόους Αφγανιστάν και Συρίας.
Οι αλλοδαποί διασώθηκαν από παραπλέον δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Κουφονησίου στις 9 Ιουλίου και μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα με σκάφος του Λιμενικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φόρμουλα αυτή εφαρμόστηκε για τους 90, αφού εξακριβώθηκε η ταυτότητα και η χώρα προέλευσής τους. Αλλά και ελήφθησαν επίσης υπ' όψιν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη χώρα τους, πιθανόν και κίνδυνο για την ασφάλεια και τη ζωή τους. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες, γυναίκες και παιδιά. Η προθεσμία που τους εδόθη για να μεταβούν σε άλλη χώρα είναι 30 ημέρες.
Οι υπόλοιποι 48 παραμένουν στην Ιεράπετρα και πιθανότατα θα ακολουθήσει η διαδικασία απέλασής τους.
Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία κανένας από τους πρόσφυγες δε ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας