Τρίτη 9 Απριλίου 2013

"Χτενίζουν" τη θάλασσα για ένα σημάδι του 46χρονου Γιώργου...

Μαζί με το ξημέρωμα… ξεκίνησαν και οι πρώτες έρευνες στην Ιεράπετρα για τον εντοπισμό του 46χρονου Γιώργου Κουβάκη που χάθηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Με όλα τα μέσα γίνονται πλέον οι έρευνες. Από το πρωί συμμετέχουν μεταξύ άλλων το περιπολικό του Λιμενικού ΠΛΣ 138, 20 μικρά και μεγάλα αλιευτικά επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων που "σαρώνουν" τη θαλάσσια περιοχή από την Αγία Φωτιά μέχρι το Μύρτος, 3 βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης από τον Άγιο Νικόλαο, δύο φουσκωτά της ΕΜΑΚ με τον επικεφαλής του Σώματος και ιδιώτες δύτες.


Παρότι οι καιρικές συνθήκες σήμερα είναι πολύ καλύτερες, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και όπως λέγανε χαρακτηριστικά το πρωί οι ψαράδες της περιοχής τα νερά είναι τόσο θολά που μπρορούν με δυσκολία να διακρίνουν «στο ένα μέτρο». Το βάρος λοιπόν πέφτει στους δύτες.



Η αγωνία των κατοίκων πάντως κορυφώνεται, καθώς όλοι περιμένουν να κλείσει αυτή η περιπέτεια που αναστάτωσε την περιοχή με τον εντοπισμό του 46χρονου. Εκείνο που όλοι λένε μεταξύ τους είναι πόσο καλός και χαμογελαστός άνθρωπος είναι ο 46χρονος, ο οποίος ως φυσιοθεραπευτής βοηθούσε συχνά, και χωρίς αμοιβή, συμπολίτες τους. Τώρα χάθηκε στα νερά της θάλασσας χωρίς κανείς να μπορεί να του προσφέρει βοήθεια.




Το χρονικό της τραγικής περιπέτειας

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Τέσσερις άνδρες ηλικίας 41 έως 53 ετών επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ιεράπετρας για τη Χρυσή αγνοώντας τη θαλασσοταραχή.



Θαμώνες καταστημάτων εστίασης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό την τραγική πορεία του φουσκωτού, με την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δοθεί οδηγίες από λιμενικό που βρισκόταν στο λιμάνι προς την τετραμελή παρέα να μην αποπλεύσει λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο η παρέα δεν υπολόγισε τους ισχυρούς ανέμους και τις κακές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πληροφορίες το φουσκωτό λίγο μόλις είχε αποπλεύσει από το λιμάνι να αναποδογυρίσει εξαιτίας των έντονων κυματισμών και οι τέσσερις άνδρες να πέσουν στα βράχια της αποβάθρας.



Στη θέα των ανδρών που κινδύνευαν τρεις άλλοι άνδρες επιχείρησαν με το φουσκωτό τους να προσεγγίζουν το σημείο καταφέρνοντας να τραβήξουν τους τρεις από τους τέσσερις.






Στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκαν τα τρία άτομα που ήταν επίσης μέσα στο φουσκωτό.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας