Σε άλλες περιπτώσεις είχαν καταγραφεί περιστατικά την ώρα του τροχονομικού ελέγχου να επιτίθενται πολίτες εν ώρα έντονης λογομαχίας. Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, ο συγκεκριμένος πολίτης, χωρίς λόγο και αφορμή, στράφηκε εναντίον ενός τροχονόμου την ώρα που διερχόταν από δίπλα του. Μετά από έντονη λογομαχία ο πολίτης άρχισε να τον χτυπάει και με αποτέλεσμα μετά τον ξυλοδαρμό ο αστυνομικός κατέληξε στα έκτακτα περιστατικά του Νοσοκομείου της πόλης, όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου και η νοσηλεία του στη νευροχειρουργική κλινική.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στο χώρο των αστυνομικών υπαλλήλων, που τόσο απρόκλητα και αναίτια καταγράφονται ως γεγονότα.
Ο πολίτης συνελήφθη αμέσως από τις αστυνομικές δυνάμεις και η προανάκριση διενεργείται από το τμήμα Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.
Πηγή : Ράδιο Λασίθι