Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Άδεια δωμάτια και ταβέρνες στον Μακρύ Γιαλό

Άλλα χρόνια τέτοια εποχή όλα ήταν γεμάτα από τουρίστες
Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Ξεχωριστές γεύσεις της κρητικής κουζίνας, όπως είναι το κρίταμο, η ομελέτα με σπαράγγια απολαμβάνει ο επισκέπτης στην ταβέρνα “Πιπεριά” στο χωριό Πεύκα του Μακρύ Γιαλού


Με άδεια κρεβάτια κυρίως στα μικρά καταλύματα και άδειες ταβέρνες αφού οι λίγοι τουρίστες μαγειρεύουν μόνοι τους, ζει φέτος τους ρυθμούς του καλοκαιριού η περιοχή του Μακρύ Γιαλού της Ιεράπετρας, που τα προηγούμενα χρόνια έσφυζε από ζωή.

Απογοητευμένοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες που ήδη έχουν μειώσει αισθητά τις τιμές τους ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο Κώστας Προεστάκης, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού συγκροτήματος είπε στην “Π”: “Η κίνηση στον Μακρύ Γιαλό είναι μειωμένη πάνω από 30% σε σχέση με πέρυσι, γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα ούτε για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, πώς να πάει διακοπές;”

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν μικρά κυρίως καταλύματα που είναι τελείως άδεια ενώ αντίθετα καλές πληρότητες έχουν τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που πουλάνε πακέτα all inclusive διακοπών.

Ο κ. Προεστάκης, ανέφερε ακόμη ότι οι τιμές στα δωμάτια έχουν μειωθεί αισθητά ενώ ταβέρνες και εστιατόρια στον Μακρύ Γιαλό, είναι άδεια από κόσμο.

Οι πελάτες μας μαγειρεύουν μόνοι τους

Αυτόνομα διαμερίσματα ενοικιάζει στην περιοχή η Βαγγελιώ Γκουμέ, η οποία ανέφερε: “Αναγκαστικά ρίξαμε τις τιμές, για να μπορέσουμε να έχομε κόσμο κυρίως Νορβηγούς και Σουηδούς αλλά και πάλι η κίνηση δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια”.

Η ίδια σημείωσε ότι οι περισσότεροι πλέον πελάτες της δεν τρώνε στις ταβέρνες, αλλά μαγειρεύουν στα διαμερίσματα για να μπορέσουν να κάνουν πιο οικονομικές διακοπές”.

Χαμηλές πληρότητες στην καρδιά του καλοκαιριού

Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα λειτουργεί και ο Αντώνης Τριάδης ο οποίος μας είπε “Δυστυχώς η κρίση έχει φέρει χαμηλές πληρότητες ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Αλλά και τα μαγαζιά της περιοχής, όλες οι ταβέρνες είναι σχεδόν άδειες. Οι τουρίστες μαγειρεύουν μέσα”.

Η Άννα Αγγελάκη, ιδιοκτήτρια ταβέρνας σημείωσε: “οι τουρίστες είναι λίγοι και δεν έχουν χρήματα να ξοδέψουν, κάνουν βόλτες αλλά δεν κάθονται για φαγητό. Η κίνηση είναι πολύ πεσμένη”.

Πηγή : Πατρίς

Συνολικες προβολες σελιδας