Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Απέκλεισαν τον δρόμο οι μαθητές του Μακρύ Γιαλού


Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κουτσουρά τελεί υπό κατάληψη εδώ και μια εβδομάδα.Oι μαθητές τη Παρασκευή 7-10-2011 αποφάσισαν να κλείσουν το δρόμο προς ένδειξη διαμαρτυρίας.


Μαθητής της δευτέρας Λυκείου που μίλησε την ίδια ημέρα στη Πρωινή Ζώνη της εκπομπής, του ράδιο Λασίθι, με το κ. Τουρλούκη ανέφερε τα αιτήματα των μαθητών ξεκινώντας από:
-Τα βιβλία που ΔΕΝ υπάρχουν και ειδικότερα δύσκολο είναι για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου οι οποίοι είναι σε καιρό Πανελλαδικών εξετάσεων,
-Τις ώρες που σχολούν οι μαθητές δεν υπάρχουν λεωφορεία για την επιστροφή τους και αναγκάζονται να περιμένουν έως και μια ώρα.
-Τα μπάζα από επισκευές του κτηρίου που πραγματοποιήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο έχουν μείνει στον προαύλιο χώρο του σχολείου με χιλιάδες σκουπίδια και σίδερα, επικίνδυνα για τους μαθητές
-σε μέρες κακοκαιρίας πλημυρίζουν οι φεγγίτες και για να βγουν τα νερά "παίρνουν κουβά" οι μαθητές.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, για όλα αυτά, έχει απευθυνθεί στον Αντιδήμαρχο Μακρύ Γιαλού με αποτελέσματα που ακόμα αναμένονται.
"Αντίθετοι με αυτή τη κατάληψη, δηλώνει ένα μικρό ποσοστό γονέων όπως και ανάρμοστες συμπεριφορές των διευθυντών των σχολείων προς τα παιδιά" δηλώνει ο μαθητής.
Οι επόμενη κίνηση των μαθητών είναι ,το πρωί της Δευτέρας 10-10-2011, να κάνουν ένα συμβούλιο, μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου μαζί με καθηγητές και στη συνέχεια να αποφασίσουν σύμφωνα με τα δεδομένα και τη κατάσταση που θα επικρατήσει, τι θα ακολουθήσει.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας