Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Τ.Ο. ΝΔ Σητείας: Νέα φοροκαταιγίδα

Βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου και οι παλινωδίες της Κυβέρνησης έχουν προκαλέσει εδώ και καιρό αναταραχή και έκρηξη στην ήσυχη και δημοκρατική κοινωνία της Σητείας.
Νοσοκομείο, αεροδρόμιο, εργατικές κατοικίες, ΒΟΑΚ (Αγκαθιάς- Χαμέζι), Μακρυγιαλός (αλήθεια ακόμα να υλοποιήσει τη δέσμευση του πριν ένα χρόνο στους πολίτες της Σητείας ο Πρωθυπουργός, για ένταξη των τοπικών διαμερισμάτων στο Δήμο που επιθυμούν αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;) και τι άλλο θα δούμε ακόμα...

Η καθημερινότητά μας, όμως, δυστυχώς έχει και άλλες δυσάρεστες πτυχές. Η φορολογική θύελλα που έρχεται από τώρα μέχρι και τον Δεκέμβρη από μια σπάταλη και ανίκανη Κυβέρνηση, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εννέα στους δέκα Έλληνες σε απόγνωση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων κατέθεσε την πρώτη δόση της φορολογίας του εισοδήματος της στο τέλος Ιουλίου, διαπιστώνοντας ότι ήταν κατά πολύ αυξημένη από εκείνη του έτους 2009. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και λοιπών φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης οι οποίοι εισέπραξαν το μισθό και τη σύνταξη Αυγούστου, διαπίστωσαν νέες επώδυνες μειώσεις, ενώ έπεται συνέχεια με νέες περικοπές επιδομάτων και το ενιαίο μισθολόγιο από 1η Σεπτεμβρίου.
Στις αρχές του Σεπτέμβρη θα έρθει νέο σημείωμα από την εφορία που θα απαιτεί να καταβληθούν η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το περίφημο ΕΤΑΚ του 2009 και ο φόρος ακίνητης περιουσίας του 2010.
Η φοροεπιδρομή θα συμπληρωθεί με τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας κατά 10%, με αύξηση της τιμής της βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης, με νέα περαίωση, με νέα αύξηση ΦΠΑ και άκουσον- άκουσον με μείωση της κατώτατης σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ...
Μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μας πει πού θα βρεθούν τόσα χρήματα, όταν κάθε σπίτι έχει έναν άνεργο τουλάχιστον και οι μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα μειώθηκαν, ήδη, κατά 30%, ενώ έπεται και συνέχεια;
Μέσα σε όλη αυτή την κατρακύλα που έχει πάρει το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά την παρουσίαση στο Ζάππειο του οικονομικού προγράμματος για έξοδο από την κρίση πρότεινε αλλαγές στο Σύνταγμα που θέτουν τα θεμέλια μιας νέας εποχής με τον Έλληνα πολίτη να ξαναβρίσκει τη χαμένη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς.
Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν:
• Εκλογή από το λαό και ενίσχυση ρόλου Προέδρου Δημοκρατίας.
• Θέσπιση χρονικών ορίων στη θητεία Πρωθυπουργού σε 2 τετραετίες.
• Θέσπιση χρονικών ορίων στις θητείες περιφερειαρχών, δημάρχων και συνδικαλιστών.
• Ασυμβίβαστο αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή.
• Επανεξέταση αριθμού βουλευτών και βουλευτών Επικρατείας.
• Αναθεώρηση διάταξης για αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη υπουργών και ιδίως την κατάργηση της, όπως ισχύει σήμερα.
• Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών.
Όλα αυτά μαζί με την δημόσια δέσμευση του Α. Σαμαρά για αναδρομικό «πόθεν έσχες» όλων των υπουργών και υφυπουργών από το 1974 και μετά, με παράλληλες δεσμεύσεις περιουσιών και απονομή ποινικών ευθυνών στους υπαίτιους, φέρνουν την ελπίδα και κερδίζουν την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων Ελλήνων πολιτών προς το πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ.
Ο κόσμος υποφέρει και οι επόμενοι μήνες με την ίδια αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική θα είναι τραγικοί για την οικονομία μας και το βιοτικό επίπεδο των συνανθρώπων μας.
Τη λύση πλέον μπορεί και πρέπει να τη δώσει μόνο ο κυρίαρχος λαός... Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο μας, τόσο καλύτερα για την πατρίδα μας...
Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας