Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ Δ.Ε.Σ.Ε

ΘΕΜΑ : Άρση καταπτώσεων – καθαρισμός τάφρων Ε. Ο. Σητείας – Αγ. Νικολάου.


  Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα έχει σημειωθεί μεγάλη κατάπτωση εντός του κυκλοφορούμενου τμήματος της Ε. Ο. στο 1ο χλμ. μετά τον οικισμό Χαμεζίου προς Άγιο Νικόλαο. Το γεγονός ότι με την κατάπτωση μειώνεται σημαντικά το διαθέσιμο πλάτος και η ορατότητα της οδού σε συνδυασμό με το ότι το συγκεκριμένο σημείο ευρίσκεται πάνω σε στροφή, αυξάνουν τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος.  Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση που απαιτείται δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι ο όγκος της κατάπτωσης είναι πολύ μεγάλος και ασταθής, με ορατό τον κίνδυνο νέων κατολισθήσεων ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών άρσης της κατάπτωσης. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να ενεργήσετε αρμοδίως για την επίλυση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος.
  Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι σε πολύ μεγάλο μήκος της Ε. Ο. Σητείας – Αγ. Νικολάου το κυκλοφορούμενο πλάτος της οδού και οι ορατότητες έχουν μειωθεί σημαντικά εξ’ αιτίας της ανάπτυξης φυτών, θάμνων, κλπ. στις τάφρους της οδού. Ακόμη, σε αρκετά τμήματα του δρόμου απαιτείται η συντήρηση του ασφαλτικού, αφού υπάρχουν λακκούβες και έντονες φθορές στο οδόστρωμα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να προγραμματίσετε παρεμβάσεις και σε αυτούς τους τομείς το ταχύτερο δυνατό εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου.
  Τέλος, σας υπενθυμίζουμε την αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασής σας στο σημείο της σοβαρότατης καθίζησης του οδοστρώματος σε 2 σημεία της Ε. Ο. πλησίον του οικισμού Χαμεζίου, που σας είχαμε γνωρίσει με το υπ. αρ. 1178/2-3-2011 έγγραφό μας, δεδομένου ότι το φαινόμενο της καθίζησης έχει εξελιχθεί περαιτέρω, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης της οδού και η αποκοπή της οδικής επικοινωνίας της πόλης μας είναι άμεσος.   
  Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.
                                                                                               
                                                           Με εκτίμηση
                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

                                                                                                                    
                                                  ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Συνολικες προβολες σελιδας