Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Προστασία υγρότοπων στο νομό Λασιθίου

Η προστασία των μικρών υγρότοπων των νησιών βρίσκεται στο επίκεντρο νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που για πρώτη φορά τους οριοθετεί και προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για τη διαφύλαξή τους «...για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, και την προστασία και διαχείριση των υδάτων».
Το σχετικό προεδρικό διάταγμα δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση μιας εβδομάδας. Ο κατάλογος που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο περιλαμβάνει 368 μικρούς υγρότοπους -με έκταση μικρότερη των 80 στρεμμάτων- που βρίσκονται σε 58 νησιά στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Οι περισσότεροι (67) βρίσκονται στην Κρήτη, εκ των οποίων οι 18 στο Λασίθι.
Πιο αναλυτικά στον κατάλογο για το Ν. Λασιθίου περιλαμβάνονται: Αλυκή Χρυσής, Κουρεμένος, Έλος Καρουμών, Εκβολή ρύακα Κάτω Ζάκρου, Χιόνα, Πυργιολίκι Ζήρου, Εκβολή ρύακα Σκαφιδαρά, Πηγή Βρέικου, Εκβολή ρύακα Ανδρόμυλου, Εκβολή Καλαμαυκιανου, Εκβολή Στόμιο, Εκβολή ρύακα Καλός Ποταμός, Πηγή και Έλος Αλμυρού Αγίου Νικολάου, Λυγερή Κριτσάς, Εποχιακό τέλμα Λιβάδι, Εποχιακό τέλμα Δρήρου, Εκβολή Αμμουδάρες, Εκβολή ρύακα Μύρτου, Λιμνίο Ζήρου.
Λ.Κ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας