Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ» στο Θέατρο Σητείας

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία του καλοκαιριού, το Θέατρο Σητείας ανέβασε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο Πολύκεντρο Σητείας δύο παραστάσεις του έργου «Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Με τις παραστάσεις αυτές ξεκίνησε ένας νέος κύκλος για τη σητειακή θεατρική ομάδα και στόχος είναι το συγκεκριμένο έργο να παρουσιαστεί και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Στα πλαίσια αυτά ήδη έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις στον Άγιο Νικόλαο στις 27 Νοεμβρίου και στην Ιεράπετρα στις 5 Δεκεμβρίου. «Είμαστε σε επαφή και με τις δύο θεατρικές ομάδες αντίστοιχα στο πλαίσιο μίας καλής συνεργασίας και επαφής», μας είπε ο Πρόεδρος του Θεάτρου της Σητείας και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Μιχάλης Γιαννακάκης.
Επίσης έως τις γιορτές των Χριστουγέννων θα παρουσιαστεί η παράσταση και στο Δήμο Ιτάνου, ενώ από τις αρχές του επόμενου χρόνου προγραμματίζονται παραστάσεις και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Κρήτης, στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.
Στη Σητεία παρ' ότι η παράσταση είχε ανεβεί και το καλοκαίρι και πολύς κόσμος την απόλαυσε τότε, αρκετοί ήταν και πάλι οι θεατές που έσπευσαν στο Πολύκεντρο την Παρασκευή και το Σάββατο. Το κοινό ήταν θερμό, διασκέδασε και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές.
«Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι γιατί αυτός ήταν και ο στόχος μας», ανέφερε ο κ. Μιχάλης Γιαννακάκης.
Παράλληλα μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια του Θεάτρου Σητείας αποκάλυψε πως ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα παράσταση που θα ανεβάσει η θεατρική ομάδα ως τα τέλη του Φεβρουαρίου. Το έργο «Η Μέθοδος Γκρόλχοτ» είναι «πρωτοποριακό για τα δεδομένα της περιοχής, σύγχρονο» όπως είπε. Επίσης προγραμματίζονται και άλλες δραστηριότητες όπως σεμινάρια, παρουσιάσεις έργων κλπ.
Η στέγη
Το Θέατρο όμως της Σητείας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη ενός κατάλληλου χώρου στέγασης της ομάδας, ώστε να μπορεί να εργαστεί, να ετοιμάσει και να παρουσιάσει παραστάσεις, να αποθηκευτούν τα σκηνικά από τις ως τώρα παραστάσεις.
«Το Θέατρο της Σητείας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, διανύει το 18ο έτος ζωής του, όμως ακόμα δεν έχει ένα κατάλληλο λειτουργικό χώρο που να μπορεί να δουλέψει. Είναι μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουμε στέγη κατάλληλη. Υπήρχε μία προοπτική, είχαμε θέσει το θέμα στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή και υπήρχε η σκέψη παραχώρησης μέρους του Πολύκεντρου, όμως δεν έχει γίνει κάτι ακόμα. Θα επανέλθουμε και στη νέα Δημοτική Αρχή και ελπίζουμε να ευοδωθεί», σημείωσε.
«Θέλουμε το Θέατρο Σητείας να έχει συνέχεια, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μία δημιουργική ομάδα, υπάρχουν αρκετά μέλη και φίλοι που δραστηριοποιούνται τόσα χρόνια. Είναι μία όαση πολιτισμού και πρέπει να αποκτήσει μία κατάλληλη στέγη για να μπορεί να συνεχίσει τη δράση του», κατέληξε ο κ. Γιαννακάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας