Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Μεγάλο πρόβλημα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

ΜΕΓΑΛΟ αναμένεται να είναι το πρόβλημα, που θα δημιουργηθεί από 1η Αυγούστου για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ στην περιοχή της Σητείας όσον αφορά τη συνταγογράφηση.
Το Νοσοκομείο Σητείας γνωστοποίησε προς το ΙΚΑ ότι πλέον δε θα μπορεί να γίνεται συνταγογράφηση στο Νοσοκομείο, διότι ήδη το Ίδρυμα, όπως αναφέρεται, αντιμετωπίζει πρόβλημα από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλυφθούν θέσεις. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε περιφερειακά ιατρεία της περιοχής, όπως είναι του Σταυροχωρίου και του Αγίου Στεφάνου, τα οποία επισκέπτεται ιατρός μία φορά την εβδομάδα ή και το μήνα σε κάποιες περιπτώσεις.
Έτσι, λοιπόν, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα πρέπει να εξυπηρετούνται πλέον από τους ιδιώτες ιατρούς του, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο. Ως γνωστόν, στην περιοχή της Σητείας δεν υπάρχουν ιατροί του ΙΚΑ όλων των ειδικοτήτων και μάλιστα είναι και λίγοι. Έτσι προκύπτει ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα και το ερώτημα πώς θα εξυπηρετούνται από ‘δω και έπειτα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στη Σητεία.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας