Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026

Ενημερωτικές συναντήσεις με Νεοδιόριστους και Διευθυντές/τριες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς από τη Δ.Ε.

 https://latofm.gr/wp-content/uploads/2026/09/48028120-e85a-4ffe-9f2f-ea98403c4a35-2048x745.png

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη και την εύρυθμη λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς 2026–2027, πραγματοποιήθηκαν, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αθανάσιου Κατσαγκόλη, δύο ενημερωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης.

Οι συναντήσεις είχαν ως βασικό στόχο την έγκαιρη ενημέρωση, την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου, τον συντονισμό των υπηρεσιών και των σχολικών μονάδων, καθώς και τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου συνεργασίας ενόψει των απαιτήσεων της νέας σχολικής χρονιάς.

Ενημερωτική συνάντηση με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης», στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Λασιθίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, ο Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων της ΔΔΕ Λασιθίου, οι οποίοι ενημέρωσαν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για ζητήματα που συνδέονται με την ανάληψη υπηρεσίας, την υπηρεσιακή τους κατάσταση και την ομαλή ένταξή τους στο εκπαιδευτικό και διοικητικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων ζητήματα μισθοδοσίας και υπηρεσιακών μεταβολών, διοικητικές διαδικασίες, δικαιώματα και υποχρεώσεις, καθώς και πρακτικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, παράλληλα, στην παιδαγωγική διάσταση του εκπαιδευτικού έργου, στον ρόλο του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα, στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και στελεχών της εκπαίδευσης, καθώς και στη δημιουργία ενός ασφαλούς, συμπεριληπτικού και δημιουργικού σχολικού περιβάλλοντος.

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, να διατυπώσουν προβληματισμούς και να λάβουν διευκρινίσεις για ζητήματα που τους απασχολούν κατά τα πρώτα τους βήματα στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Λασιθίου τους καλωσόρισε στην εκπαιδευτική κοινότητα του Λασιθίου και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και καλή αρχή στο εκπαιδευτικό τους έργο, επισημαίνοντας ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα βρίσκεται δίπλα τους, με στόχο την ενημέρωση, την υποστήριξη και τη διευκόλυνση του έργου τους.

Ενημερωτική συνάντηση με τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 09:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου ενημερωτική συνάντηση με τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της ΔΔΕ Λασιθίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, ο Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες των σχολικών μονάδων, καθώς και οι Προϊστάμενοι και οι Υπεύθυνοι Τμημάτων της ΔΔΕ Λασιθίου.

Κεντρικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο προγραμματισμός και η οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς 2026–2027, με έμφαση στην έγκαιρη αντιμετώπιση διοικητικών και λειτουργικών ζητημάτων και στον καλύτερο δυνατό συντονισμό μεταξύ της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων, τη στελέχωσή τους, τη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την εφαρμογή των προβλεπόμενων διοικητικών διαδικασιών, την οργάνωση του εκπαιδευτικού έργου, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, αναδείχθηκε η σημασία της συστηματικής επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στις σχολικές μονάδες, τη ΔΔΕ Λασιθίου, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης και τον Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης, ώστε ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, αποτελεσματικά και με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη υποστήριξης του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου, στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού στις σχολικές κοινότητες, καθώς και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που καλούνται να διαχειριστούν οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στο καθημερινό τους έργο.

Η συνάντηση αποτέλεσε, επίσης, ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, καταγραφή προβληματισμών και διατύπωση προτάσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στους/στις Διευθυντές/ντριες να θέσουν ζητήματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες τους και να συζητήσουν από κοινού τρόπους αντιμετώπισής τους.

Συνεργασία και κοινός προγραμματισμός για τη σχολική χρονιά 2026–2027

Οι δύο συναντήσεις εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης, την ενίσχυση της επικοινωνίας με τις σχολικές μονάδες και τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Η ΔΔΕ Λασιθίου θεωρεί ότι η συνεργασία, η έγκαιρη ενημέρωση, ο προγραμματισμός και η διαρκής επικοινωνία όλων των εμπλεκομένων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εκπαιδευτικής καθημερινότητας και για τη συνεχή βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.



Εκ της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Συνολικες προβολες σελιδας