Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Η Κρήτη περνά σε νέα εποχή ενέργειας – Σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αττική (video)

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2025-06/admie.jpg.webp?itok=9l8q2z1K

Η Κρήτη σε νέα εποχή ενεργειακής ασφάλειας, με το μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής να αποτελεί έργο ορόσημο και ένα ακόμη κομβικό βήμα στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας

Στις 24 Μαΐου κύλησαν τα πρώτα μεγαβάτ φορτίου στο μεγάλο καλώδιο, με τους δύο πόλους του καλωδίου να λειτουργούν άρτια.  Τις επόμενες ημέρες αυξάνεται το φορτίο, με το νησί μας να βασίζεται ολοένα και περισσότερο στις δύο διασυνδέσεις της, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία, με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων τεστ, δήλωσε με ικανοποίηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Υπερήφανος και συγκινημένος για το μεγάλο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο ισχυρός άνδρας του ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε στον ισχυρό ενεργειακό ρόλο της Κρήτης αλλά και στα τεράστια οφέλη που θα προκύψουν στους καταναλωτές.

Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης του ΑΔΜΗΕ με τίτλο «Αριάδνη, η ενέργεια ταξιδεύει στην Κρήτη», παρουσία κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και αυτοδιοικητικών.

Δείτε το βίντεο:

 
 Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας