Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης. ▪︎Από τη Σητεία στο Καπνεργοστάσιο▪︎

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/09/x-bibl.jpg

Η Βουλή των Ελλήνων και η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση των Πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Συνεδρίου «Η φύση των πραμάτω: Από τη γένεση στη διάχυση και την πρόσληψη του Ερωτόκριτου», την ΤΡΙΤΗ 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, στο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218 Αθήνα, 10443).
 
Ο συλλογικός τόμος περιλαμβάνει 17 μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ομότιτλο Διεθνές Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στη Σητεία το 2022, με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Στέφανου Κακλαμάνη. Το εν λόγω Συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και η έκδοση των Πρακτικών πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
▪️Τίνα Λεντάρη, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
▪️Στέφανος Κακλαμάνης, καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
▪️Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας
▪️Νάσος Ζαγκότης, θεατρολόγος, σκηνοθέτης
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Γιάννης Πλακιωτάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Γιώργος Γαλανάκης, Ιδρυτής της Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ και η Μαρία Καμηλάκη, Αν. Γενική Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων της ΒτΕ.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας-βιολί, Μαρία Φραγκούλη- φωνή, Θοδωρής Χριστόπουλος-πιάνο.
Θα ακολουθήσει κρητικό κέρασμα
Θα προηγηθεί ξενάγηση σε έκθεση τεκμηρίων της Βιβλιοθήκης της Βουλής για τον Ερωτόκριτο από την προϊσταμένη του Τμήματος Μπενακείου Βιβλιοθήκης & Συλλογών Πολιτικών Προσωπικοτήτων, δρα Μαρία Βλασσοπούλου, στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης (ώρα έναρξης:18.15).
(είσοδος ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας)
 
 
Πηγή: Ανατολή 

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/09/x-bibl.jpg

Συνολικες προβολες σελιδας